De leukste kerstmarkten om te bezoeken

De leukste kerstmarkten om te bezoeken

De kerstvakantie is een heerlijke periode om even op adem te komen, je te focussen op kerst en oud en nieuw en om bijvoorbeeld eropuit te gaan. Maar waar ga je dan naartoe? In ons artikel “Kerstvakantie vieren: erop uit of blijf je thuis?” hebben we een aantal tips gegeven over hoe en waar je de kerstvakantie kunt doorbrengen en een van de leukste activiteiten is om de kerstmarkt te bezoeken. Maar wat zijn de leukste kerstmarkten om te bezoeken?

Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg

Valkenburg in Limburg is al een enorm leuk stadje om te bezoeken, ongeacht of het nu kerst is of niet. Maar in de kerstperiode wordt het stadje aan de Geul omgetoverd tot een heus kerstdorp. Leuke versieringen sieren de smalle straatjes van het plaatsje, terwijl je ook een bezoek kunt brengen aan de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. In de gemeentegrot vind je een authentieke kerstmarkt met honderden kraampjes, veel gezelligheid en heerlijke versnaperingen. Het is zonder twijfel een unieke ervaring en daarmee dus ook een van de leukste kerstmarkten om tijdens de kerstvakantie te bezoeken.

Kerstmarkt in Düsseldorf

Düsseldorf is sowieso al een van de leukste steden in Duitsland, maar in de decembermaand heb je nog meer redenen om het stadje te bezoeken. Het centrum van Düsseldorf wordt dan namelijk omgetoverd tot een echte kerststad. Waar je niet een, maar meerdere kerstmarkten vindt. Het is een en al gezelligheid en de vele pleintjes staan stampvol met marktkraampjes. Omdat de pleintjes ook dicht bij elkaar in de buurt liggen, kun je tijdens een dagje Düsseldorf ook meerdere kerstmarkten bezoeken.

Winter Wonderland in Londen

In Engeland vind je ook een fantastische leuke kerstmarkt. Een van de beroemdste is Winter Wonderland in Hyde Park, Londen. Sowieso is Londen in december volop versierd en staan de etalages van de duizenden winkels vol met kerstversieringen. Londen is dan ook echt een sprookjesstad als je daar in december rondloopt. Naast Winter Wonderland zijn er meerdere kerstmarkten om te bezoeken en natuurlijk zijn er grote winkelgebieden en -straten waar je flink kerstinkopen kunt doen.

Meest originele kerstmarkt in Brussel

De meest originele kerstmarkt van Europa vind je in België. Brussel wordt in december omgetoverd in een mooi winterparadijs, vol met versieringen en lampjes. Er staan ook honderden kraampjes en je kunt het aan onze zuiderburen wel toevertrouwen om voor heerlijk eten en drinken te zorgen. Van de Belgische wafels tot aan de Vlaamse frieten met een heerlijke klodder mayonaise. En natuurlijk gaat een Belgisch biertje er ook altijd wel in. Vergeet ook niet om een ritje in het reuzenrad te maken, want het uitzicht over de sfeervolle kerstmarkt is echt adembenemend mooi.

Schaatsbaan en reuzenrad in Maastricht

De kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht is ook een van de leukste kerstmarkten om te bezoeken. Hier vind je niet alleen tientallen houten kraampjes met leuke spulletjes en lekkernijen, maar er is ook een grote schaatsbaan aanwezig. Schaatsen hoort natuurlijk een beetje bij kerst, evenals de kerstbomen en versieringen die je op het Vrijthof vindt. Wil je even shoppen? Dan loop je zo de grootste winkelstraat in en kun je je kerstinkopen doen. Als klap op de vuurpijl staat er ook een reuzenrad. Voor als je wilt genieten van een betoverend uitzicht over de stad.

Categorieën
Uitjes Uitjes
Recente blogartikelen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen 20-02-2024
Wat is HDR?
Wat is HDR? 19-02-2024
Lees meer blogs