De kerstvakantie thuis doorbrengen

De kerstvakantie thuis doorbrengen

De kerstvakantie is van 23 december tot en met 7 januari en hoe kan je de kerstvakantie doorbrengen? In ons artikel “Kerstvakantie vieren: erop uit of blijf je thuis?” hebben we een aantal tips gegeven en in deze blog gaan we er dieper op in als je ervoor kiest om lekker thuis te blijven. Je hoeft namelijk niet de deur uit om het net zo gezellig te hebben. Met onze tips maak je het thuis net zo gezellig en sfeervol en hoef je ook de kou niet te trotseren.

Op de bank ploffen

Het is toch heerlijk om wakker te worden, op te staan en vervolgens in je pyjama of je huispak op de bank te ploffen. Niets moet en alles mag. Je kunt bijvoorbeeld een goed boek lezen, een spelletje spelen op de console of je gaat lekker series bingewatchen. Je kunt ook een streamingdienst aanzetten en bijvoorbeeld kerstfilms kijken. Heerlijk, toch? Je hoeft even nergens aan te denken en je zit ook lekker thuis op de bank.

Kinderen thuis vermaken

Als je een kind of kinderen hebt, is het misschien aantrekkelijker om de deur uit te gaan. Je moet kinderen immers vermaken. Toch heb je thuis ook legio mogelijkheden, waarmee je kinderen bezig kunt houden. Je kunt bijvoorbeeld leuke films met ze kijken en met ze spelen. Speel bijvoorbeeld leuke bordspellen voor het hele gezin of speel samen een spelletje op de spelcomputer. Je kunt ook met je kinderen gaan knutselen. Een groot voordeel van deze opties is dat je ook quality time met je kind of kinderen hebt.

Bakken en braden

Je kunt de kerstvakantie ook goed benutten en bijvoorbeeld je kookkunsten verder ontwikkelen. Maak de lekkerste gerechten voor het avondeten of plan een aantal momenten in waarop je lekker gaat bakken. Maak bijvoorbeeld een taart of een cake of stort je in de wereld van cupcakes bakken en versieren. Het zijn ook leuke bezigheden om samen met je kind of kinderen te doen. Kinderen vinden het geweldig om in de keuken bezig te zijn en om papa of mama te helpen om iets lekkers klaar te maken.

Klusjes in huis afronden

We hebben er allemaal mee te maken. Klusjes in huis waar we het hele jaar niet aan zijn toegekomen. De kerstvakantie is een mooi moment om klusjes af te ronden. Bijvoorbeeld de deur die nog geschilderd moet worden of wanneer de kozijnen wel een nieuw likje verf kunnen gebruiken. Of eindelijk die kleine reparaties in de keuken uitvoeren waar de vrouw al maanden om vraagt.

Leuke bezigheden voor jong en oud

Een boek lezen, film of serie kijken of koken zijn leuke bezigheden om tijdens de kerstvakantie te doen, maar je kunt nog veel meer doen. Koop bijvoorbeeld een leuke puzzel die je tijdens de kerstvakantie in elkaar kunt zetten of kies voor een uitdagend bouwpakket. Of koop een mooi pakket van LEGO dat je in elkaar kunt zetten. Zowel voor kinderen als ouderen zijn er leuke mogelijkheden om lekker creatief bezig te zijn, terwijl je het huis niet uit hoeft.

Categorieën
Uitjes Uitjes
Gerelateerde bedrijven
LEGO logo
LEGO
3 beoordelingen
7,5
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs