De carnaval trends van 2023

De carnaval trends van 2023

Carnaval is één van de grootste feestvieringen van ons land. ‘Alaaf!’ Na twee jaar niet gevierd te hebben, mag het toch eindelijk weer gaan gebeuren. Carnaval wordt vooral gevierd in Brabant en Limburg en wordt gevierd van vrijdag 17 februari tot en met dinsdag 21 februari. Je hebt vast al vrij gevraagd op je werk, maar er is nog één groot dilemma: Hoe ga je verkleed? Het kan met carnaval gelukkig zo gek als je zelf wil. Je kan dus alle kanten op met je verkleedkleding. Hou wel rekening met dat het in februari is en het dan erg koud kan zijn in ons land. Wij willen natuurlijk niet dat je gestrest raakt voor het uitkiezen van je carnavalsoutfit en helpen je hier heel graag bij. Daarom zetten wij in onze blog de carnaval trends van 2023 voor je op een rijtje.

Verkleed als een personage uit een serie of film

Hoe leuk is het om als je favoriete personage uit een serie of film verkleed te zijn? Denk hierbij aan het bekende personage Wednesday uit de Netflix-serie die gebaseerd is op de Addams Family. Je kan je ‘duistere’ schoolmeisje kant laten zien. Of ga je liever als een karakter uit Squid Game. Het rode verkleedpak met masker was met het vorige carnaval ook een grote trend. Let er wel op dat je ten alle tijde herkenbaar bent. Als je niet herkenbaar bent, kan de politie vragen om het masker te verwijderen. Hou je toch meer van films, dan kun je verkleed gaan als bijvoorbeeld een karakter uit de nieuwe film Avatar. Blauwe kleding en blauwe schmink is het enige wat je nodig hebt. Of ga als een superheld zoals Superman, Spider-Man of voor de dames als Wonder Woman. Grote kans dat je een outfit als superheld makkelijk kunt huren via een feestwinkel.

Outfits voor kinderen

Ook aan de kinderen wordt gedacht. Meisjes gaan vaak verkleed als prinses of juist als een heks. Ga bijvoorbeeld als Elsa van Frozen of als Maleficent van Doornroosje. Een leuke trend is ook als een kleurrijke Unicorn verkleed te gaan. Jongens kiezen vaker voor een meer stoerdere outfit, zoals een politieagent, een boef of een profvoetballer. Of ga als Max Verstappen en ga verkleed als een Formule 1-coureur. Onesies zijn ook erg handig als verkleedkleding voor kinderen. Het is een pak met een rits, die je makkelijk aan en uit kan doen. Erg handig als de kinderen er klaar mee zijn of niet al te uitgebreid verkleed willen gaan.

Terugkerende carnavalskleding

Er is natuurlijk ook carnavalskleding dat elk jaar weer terugkeert. Ga verkleed als een personage van een Foute Party. Felle kleding en grote zonnebrillen zijn altijd een trend. Je kan in je trainingspak gaan en lekker gaan hakken. Of trek je traditioneel een echte carnavalsjas aan. Zoals eerder al genoemd is een onesie erg fijn voor kinderen maar ook voor volwassenen. Ze zijn makkelijk aan te trekken en lekker warm. Kies een onesie met een leuke tekst erop en je kan er dagen mee vooruit. Verkleedkleding uit de jaren 70, 80 of 90 is ook altijd leuk. Wie weet heb je zelf nog wel iets leuks in de kledingkast hangen wat je kan dragen.

Wil je meer weten over carnaval en hoe je het feest het beste kunt vieren? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen

Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
27-03-2023
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
24-03-2023
Lees meer blogs