De beste weegschalen die je kunt kopen

De beste weegschalen die je kunt kopen

Als je van plan bent om af te vallen, wil je natuurlijk ook in de gaten houden hoe succesvol je bent. Dan heb je een goede weegschaal nodig. Met een weegschaal kun je periodiek controleren of je bijvoorbeeld gewicht bent verloren, maar de moderne weegschaal kan meer dan alleen het aantal kilo’s meten. In deze blog vertellen we meer over de functies van moderne weegschalen en welke modellen je het beste kunt kopen.

Hoe werkt een moderne weegschaal?

Een moderne digitale weegschaal heeft doorgaans de mogelijkheid om via Bluetooth een connectie te maken met bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Met als doel dat je op je apparaat een app kunt downloaden en in de app kun je de weegschaal instellen en verschillende metingen verrichten. De moderne weegschaal kan dus niet alleen je gewicht meten, maar bijvoorbeeld ook je BMI en het vetpercentage. Wat vaak meer zegt over je algehele lichaamsconditie dan alleen je gewicht.

In de app kun je ook de progressie van je lichaam bijhouden. Via grafieken en duidelijke informatie in de app kun je in de gaten houden hoe het met je lichaam gesteld is en of je ook de vooruitgang boekt die je graag wil boeken. Je kunt ook bijvoorbeeld je lengte, huidige gewicht en doelen via de app instellen, zodat de grafiek ook een goede weergave geeft over je lichaamsconditie en wat ervoor nodig is om weer in shape te komen.

Klassieke weegschaal

Hoef je geen weegschaal met een app of ben je alleen benieuwd naar je kilo’s? Dan heb je natuurlijk geen weegschaal met al die poespas nodig. De klassieke weegschaal heeft gewoon een duidelijk display die ook goed aangeeft hoeveel je precies weegt. Je kunt zelf bijhouden of je op de goede weg zit of niet, maar dat is natuurlijk niet vereist. Het kan ook handig zijn om gewoon even periodiek op de weegschaal te gaan staan om te kijken hoe het met je gewicht is gesteld. Puur om even een vinger aan de pols te houden.

De beste weegschalen

Wat is nu een goede weegschaal? In ieder geval een model dat ook doet wat het moet doen en die ook gebruiksvriendelijk is. Zeker bij moderne weegschalen die je ook met een app kunt verbinden, is het meer dan gewenst dat het product dat je koopt ook eenvoudig in te stellen en te gebruiken is. Er zijn een aantal merken die met kop en schouders boven de concurrentie uitsteken.

Op het gebied van moderne weegschalen, die je ook met een app kunt bedienen en die de functies hebben om een geavanceerde lichaamsanalyse uit te voeren, kun je het beste kiezen voor merken, zoals Silvergear en Withings Body. Deze weegschalen worden hoog aangeschreven en doorgaans ook positief beoordeeld door de klanten die het product reeds hebben gekocht.

Ben je op zoek naar een klassieke weegschaal? Kies dan bijvoorbeeld voor het model van Medisana. Dat gebruiksvriendelijk en accuraat is. Daarnaast is het ook nog eens een van de voordeligste weegschalen die je op dit moment kunt aanschaffen.

Wil je fit het nieuwe jaar in en handige tips lezen? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs