De beste Chrome extensies voor meer productiviteit

De beste Chrome extensies voor meer productiviteit

Veel PC en laptop gebruikers kiezen Google Chrome als hun favoriete browser. Volgens de laatste statistieken gebruikt ongeveer 70% van de internetters de browser van Google als hun standaard browser. Dat is fors! Zeker gezien het feit dat Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Safari van Apple sterke concurrenten zijn. Google Chrome dankt niet alleen zijn populariteit aan de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid, maar ook aan het feit dat de browser met behulp van extensies is uit te breiden. In onze blog bespreken we welke Chrome extensies de beste zijn als je de productiviteit wilt verhogen.

StayFocusD zorgt voor minder afleiding

StayFocusD is een extensie die niet mag ontbreken als je geconcentreerd wilt werken. Veel mensen hebben last van afleiding als ze aan het werk zijn. Even snel het nieuws checken op Nu.nl of even de laatste berichten op Facebook bekijken, wordt wel meer dan eens gedaan. Dat komt de productiviteit niet ten goede. Met StayFocusD kun je een lijst van websites toevoegen die je snel afleiden. Wanneer je focus inschakelt is het voor 25 minuten lang niet mogelijk om die websites te bezoeken. Zo blijf je geconcentreerd en kun je voortgang maken met de klus waarmee je bezig bent!

Clockify Time Tracker is onmisbaar!

Ben jij zelfstandige en factuur je de gewerkte uren aan jouw klanten? Dan is het wel fijn om te weten hoeveel uur je daadwerkelijk kunt en mag factureren. Clockify Time Tracker is hierin onmisbaar. Start de timer op het moment dat je begint met werken en druk op stop als je klaar bent. Je ziet in Google Chrome precies hoeveel uren je hebt gewerkt! En deze kun je dus met een gerust hart factureren aan je klanten.

Stop interessante content in je Pocket

Pocket is een extensie die je nodig hebt als je interessante content wilt bewaren. Tijdens het surfen kom je interessante artikelen en blogs tegen, maar je hebt geen tijd om alles te lezen. Er moet immers ook gewerkt worden. Door ze even in de Pocket op te slaan kun je ze op een later moment weer teruglezen. Bijvoorbeeld op je laptop, desktop of op je mobiel als je Pocket synchroniseert met je devices.

Met OneTab bespaar je geheugen

In Google Chrome kun je tabs blijven openen. Met als gevolg dat Google Chrome veel geheugencapaciteit nodig heeft. Je kunt geheugen besparen als je de extensie OneTab installeert. Met één druk op de knop worden al je tabbladen gesloten en verzamelt op slechts één tab. Hier kun je alsnog op een link klikken als je een bepaalde pagina wilt checken. Ideaal voor als je op je geheugen wilt besparen en als je het overzicht over je openstaande tabbladen wilt bewaren.

Google Chrome is de beste browser

Wanneer je een PC of laptop hebt is het verstandig om met Google Chrome aan de slag te gaan. Het is op dit moment de beste en meest betrouwbare browser die ook enorm gebruiksvriendelijk is. Het advies is dan ook om de browser als standaard browser in te stellen wanneer je jouw PC of laptop gaat configureren. Wil je meer handige tips over waar je op moet letten als je een nieuwe PC installeert? Lees dan ook ons artikel!

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs