Autovakantie gepland? Hoe vermaak je de kinderen op de achterbank?

Autovakantie gepland? Hoe vermaak je de kinderen op de achterbank?

Je gaat met de auto op vakantie en misschien heb je wel een lange rit naar Zuid-Frankrijk of naar Italië gepland. Dan ben je wel eventjes onderweg. Op zich is dat geen probleem, maar hoe zorg je ervoor dat de kinderen op de achterbank zich zoet houden? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om kinderen tijdens een autorit te vermaken en in onze blog geven wij de meest handige tips en trucs hierover.

Spelletjes voor onderweg

De meest simpele manier om kinderen onderweg te vermaken is om ze een spelletje te geven. Er zijn heel veel spelletjes die je onderweg kunt spelen. Kaartspellen zoals kwartet, Auto Bingo en een reisversie van 4 op ‘n rij. Vooral handig als je met meerdere kinderen op reis gaat. Met het spelen van een leuk spel zijn ze even zoet en ook afgeleid. Voor andere leuke spelletjes, zoals Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het kenteken spel heb je verder niets nodig.

De tablet moet mee

Kinderen gebruiken tegenwoordig steeds vaker de tablet. Ze kunnen op de iPad internetten, video’s bekijken en spelletjes spelen. De tablet mag dus tijdens een lange autorit niet ontbreken. Je kunt de tablet ook gebruiken om kinderen films te laten kijken. Via populaire streamingdiensten, zoals Netflix of Disney + kun je voordat je vertrekt films op de tablet downloaden en je hebt dus ook geen mobiel internet nodig! De gouden tip is om wel een 12-volt lader mee te nemen zodat je de tablet onderweg ook via de 12-volt aansluiting kunt opladen. In moderne auto’s kun je tablets ook opladen via een vrije USB-poort in de console.

Extra tip! Bij webshops zoals bol.com kun je speciale kindertablets bestellen!

Kleurboeken en kleurtjes

Kinderen zijn dol op kleuren en tekenen en een schetsboek of kleurboek met kleurtjes zijn prima onderweg te gebruiken. Kinderen kunnen zich een lange tijd vermaken met het inkleuren van leuke kleurplaten of het maken van mooie tekeningen. Van dingen die ze onderweg zien of die ze misschien op de bestemming gaan zien. Bij winkels, zoals De Grote Speelgoedwinkel kun je volop kleurboeken en kleurtjes kopen. 

Maak een leuke afspeellijst voor in de auto

Kinderen zijn dol op liedjes en op meezingen. Je zou er dus voor kunnen kiezen om een leuke playlist op een streamingdienst, zoals Spotify te maken. Of koop gewoon een cd met leuke kinderliedjes als je in de auto nog een cd-speler hebt. Met leuke kinderliedjes kun je kinderen urenlang vermaken. Voor papa’s en mama’s is het misschien iets minder leuk, maar de beloning is er als je jouw kinderen op de achterbank ziet genieten.

Reistas maken

Er zijn dus veel opties om kinderen te vermaken, maar je wilt ook wel dat kinderen een keuze hebben in wat ze in de auto doen. Daarom is het misschien slim om een reistasje voor je kind te maken. In het reistasje stop je leuke dingen, zoals een spelletje, een kleurboek met kleurtjes en gezonde snacks. Je kunt bijvoorbeeld ook het favoriete speelgoed van het kind, zoals een popje of een autootje in het tasje stoppen. Met het tasje kunnen kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen en hoef jij ze als ouder niet continu te vermaken.

Recente blogartikelen

Voordelen van een hybride auto
Voordelen van een hybride auto
01-07-2022
Voordelen van een elektrische auto
Voordelen van een elektrische auto
30-06-2022
Lees meer blogs