Aan welke loterijen moet ik deelnemen als ik ook goede doelen wil steunen?

Aan welke loterijen moet ik deelnemen als ik ook goede doelen wil steunen?

Meespelen met een loterij is natuurlijk en vooral spannend. Want op de datum van de trekking zit je vol spanning te wachten op de verlossende cijfertjes. Met de hoop dat je het winnende lot vasthoudt. Maar het winnen van een mooie prijs of de adrenalinekick, zijn slechts enkele redenen om met een loterij mee te doen. Je kunt ook meedoen en bijvoorbeeld indirect doneren aan een goed doel. Maar welke loterijen steunen goede doelen? In onze blog vertellen we er meer over.

Indirect doneren

Als je wilt doneren aan goede doelen kun je natuurlijk direct doneren of een lot kopen van een zogenaamde goededoelenloterij. En in Nederland zijn er behoorlijk veel loterijen die goede doelen steunen. Een deel van wat je voor een lot betaalt wordt gedoneerd aan de goede doelen die de loterij steunt. Om er zeker van te zijn dat een deel van je geld bij een doel belandt dat je ook een warm hart toedraagt, is het goed om te weten welke goede doelen er dan worden gesteund.

De Nationale Postcodeloterij

Wanneer je meespeelt met De Nationale Postcodeloterij, steun je maar liefst 148 goede doelen voor mens en natuur. Denk aan goede doelen, zoals Stichting AAP, Alzheimer Nederland en Amnesty International. Je hebt geen invloed welk bedrag er wordt gedoneerd, maar een deel van alle opbrengsten van de verkochte loten worden onder de 148 goede doelen verdeeld.

De Nederlandse Loterij

Wanneer je meedoet aan de loterijen van De Nederlandse Loterij, steun je eveneens een hoop goede doelen. Zoals de Hartstichting, de Nederlandse Brandwonden Stichting en KWF Kankerbestrijding. De Nederlandse Loterij organiseert leuke loterijen waar je maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks aan kunt meedoen. Denk dan aan de Staatsloterij, de Lotto en Lucky Day.

De Vriendenloterij

Je kunt ook meedoen aan de Vriendenloterij en ook dan wordt er een deel van het bedrag dat je voor een lot betaalt gedoneerd aan de goede doelen die ze steunen. Denk dan aan goede doelen, zoals CliniClowns, het Fonds Gehandicaptensport en Stichting ALS Nederland. Een lot voor de Vriendenloterij kost € 15,- en er zijn in totaal 15 trekkingen per jaar. Dus houdt rekening met een jaarlijkse investering van € 225,-. Je maakt wel iedere maand kans op de prijzenpot van een miljoen euro.

De beste loterij om aan deel te nemen

In ons artikel “De leukste loterijen om aan mee te doen” geven we uitgebreid informatie over hoe je het beste kunt meedoen aan een loterij, wat de voor- en nadelen zijn en welke loterijen ook het leukst zijn. In onze beleving is de Staatsloterij niet alleen de bekendste, maar ook de leukste loterij, omdat je een trekking per maand hebt, vaak een prijs wint en wanneer je een prijs wint die ook belastingvrij is. En dat is natuurlijk heel interessant. Zeker wanneer je een fors geldbedrag wint. Met wel de kanttekening dat de kans dat je een grote geldprijs wint natuurlijk zeer klein is. Wil je ook weten welke goede doelen de loterijen ondersteunen? Op de website van de desbetreffende loterij vind je uitgebreide informatie.

Categorieën
Loterij Loterij
Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Heb jij al gehoord van Jotun verf?
Heb jij al gehoord van Jotun verf? 10-04-2024
Lees meer blogs