Zomerkleding voor stevige mensen

Zomerkleding voor stevige mensen

Wil je leuke zomerkleding kopen? Dan hebben wij in ons artikel een aantal handige tips en trucs voor je op een rijtje gezet. Maar hoe zit dat wanneer je een maatje meer hebt? Kun je dan ook leuke zomerkleding kopen en dragen en waar moet je op letten als een paar kilootjes te zwaar bent? Wees gerust, want ook voor stevige mensen is er volop leuke zomerkleding verkrijgbaar. In onze blog geven we een aantal handige tips en trucs.

Zwart slankt af

Voor stevige mensen geldt de regel dat zwarte kleding afslankt en daar is ook geen speld tussen te krijgen. Maar zwart kleding dragen terwijl het hartje zomer is, is geen goed idee. Zwart houdt de warmte namelijk vast en je krijgt het dus alleen maar warmer als je zwart draagt. En wanneer je een paar kilootjes teveel hebt is dat allesbehalve prettig. Dus ook voor stevige mensen geldt de regel om geen zwart te dragen wanneer het buiten warm is. Je kunt evenals slanke mensen kleurrijke of witte kleding dragen. Van ademende stoffen, zoals katoen, linnen of zijde.

Geen horizontale lijnen voor stevige mensen

Wanneer je op zoek gaat naar zomerkleding vind je wat vaker outfits die bestaan uit shirts met horizontale strepen. Voor stevige mensen is de tip om deze kledingstukken links te laten liggen, omdat horizontale strepen je dikker maken. Kies daarom ook voor kleding met verticale strepen. Dat maakt je langer en slankt af. Je kunt natuurlijk ook voor een effen shirt gaan. Dan speel je helemaal op safe.

Vermijd corrigerende kleding

Wanneer je strak en fit de zomer in wil kun je een paar dingen doen. Je kunt extreem gaan lijnen om voor de zomer strak in je vel te zitten, maar je kunt ook investeren in goede corrigerende kleding. Corrigerende kleding zorgt ervoor dat de vetrandjes worden gecamoufleerd en dat je ook strakkere kleding kunt dragen. Maar als we dan kijken naar het comfort moeten we concluderen dat dit geen goede optie is. In de zomer geldt eigenlijk hoe minder kledingstukken des te beter. Dus een extra hemd onder je shirt is dus geen goede optie.

Slanke delen accentueren

Om slanker te lijken kun je ook kiezen voor kleding die je slanke delen accentueren. Heb je wat bredere heupen, maar een smalle taille. Kies dan bijvoorbeeld voor een leuke jurk die wat langer is en die vlak onder de borsten wat strakker zit. Je zult dan zien dat het afslankt en dat je jezelf ook prettig voelt. Mannen willen daarentegen het buikje camoufleren terwijl dat helemaal niet nodig is. Want mannen met een buikje zijn populair. Ja, ook bij de vrouwen. Wil je toch wat zelfverzekerder voor de dag komen? Kies dan voor kleding dat iets ruimer valt, zodat je buikje niet wordt geaccentueerd.

De juiste maat

Een belangrijke tip is dat je altijd zomerkleding in de juiste maat moet kopen. Standaard maten zijn voor stevige mensen vaak niet goed genoeg. Of het zit te strak bij de buik of juist te strak bij de armen. Gelukkig bestaan er ook kwartmaten. Met een kwartmaat val je net tussen de standaard maten in en is de kans ook veel groter dat je voor een mooie zomeroutfit slaagt.

Categorieën
Mode Mode
Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs