Zelf isoleren of je huis laten isoleren? Lees ons advies

Zelf isoleren of je huis laten isoleren? Lees ons advies

Isoleren is een goede keuze als je het huis wilt verduurzamen. Met het isoleren van de thermische schil van je woning kun je niet alleen voor een beter binnenklimaat zorgen, maar je kunt ook flink besparen op je stookkosten in de winter en de elektriciteitskosten in de zomer. Je hoeft met een goede isolatie namelijk minder vaak of warmer te stoken en in de zomer heb je geen of nauwelijks een airco nodig als je het lekker koel wilt hebben. In onze blog geven we advies over isoleren en of je dat zelf kunt doen of door een expert moet laten doen.

Advies over isoleren

In ons artikel “Wat is het beste isolatiemateriaal?” hebben we al uitgebreid gesproken over isoleren en de isolatiematerialen die er zijn. Als je op zoek gaat naar geschikt isolatiemateriaal, zul je ook tot de ontdekking komen dat de keuze reuze is. Hoe weet je dan zeker welk isolatiemateriaal je nodig hebt en wat alle voor- en nadelen zijn van het materiaal dat je kiest? Wanneer je een erkende installateur inschakelt, geniet je ook van advies op maat. De expert weet namelijk precies welk isolatiemateriaal aansluit bij je budget, je isolatie behoeften en de isolatie klus zelf.

Tijd is geld

Ondanks dat je een handige doe-het-zelver bent, is het nog steeds verstandig om hulp in te schakelen. Isolatiemateriaal aanbrengen is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks doet en vooral in het begin is het even zoeken naar de meest efficiënte manier om isolatiemateriaal aan te brengen. Een isolatiespecialist heeft al vaker met hetzelfde bijltje gehakt en isoleert op vrijwel dagelijkse basis. De kans is dus ook groot dat de isolatie klus veel sneller wordt geklaard en dat bespaart jou weer tijd en dus ook geld.

Goede isolatie door de isolatiespecialist

Een specialist weet ook precies hoe die een vloer, een dak of een spouwmuur moet isoleren. Je hoeft zelf geen rekening te houden met alle factoren om ervoor te zorgen dat de isolatie ook succesvol is. De specialist regelt het allemaal en je weet dus ook zeker dat je de vruchten plukt van de afgeronde klus. Wanneer een isolatie incorrect plaatsvindt loop je niet alleen het risico dat de isolatie niet goed werkt en dus ook geen voordelen oplevert, maar je hebt ook kans op bijvoorbeeld lekkages. Zeker in het geval van dakisolatie dat zorgvuldig moet gebeuren.

Is het inschakelen van een specialist de moeite waard?

Het inschakelen van een specialist is dus de moeite waard, maar het kost wel meer geld. Dat zorgt ervoor dat je ook minder budget overhoudt voor bijvoorbeeld andere klussen of voor een beter en ook duurder isolatiemateriaal. Maar wees je er ook van bewust dat een incorrecte isolatie uiteindelijk veel duurder kan zijn dan wanneer je een expert de isolatie laat uitvoeren. Daarnaast krijg je ook een garantie op de installatie en kun je daar gebruik van maken mocht er onverhoeds iets misgaan. Die garantie heb je niet als je zelf met isolatiemateriaal aan de slag gaat en fouten maakt.

Categorieën
Wonen Wonen
Recente blogartikelen
Het verschil tussen een mobiele airco en een split airco
Het verschil tussen een mobiele airco en een split airco 10-06-2024
Wat zijn de voordelen van een last minute vakantie?
Wat zijn de voordelen van een last minute vakantie? 07-06-2024
Lees meer blogs