Welke tv past bij jou?

Welke tv past bij jou?

In ons artikel ‘Televisie kopen? Hier moet je op letten’ hebben we uitgebreid besproken waar je op moet letten als je een nieuwe televisie wilt aanschaffen. Met onze handige tips wordt het uitzoeken van een goede tv een fluitje van een cent, maar we hebben nog meer handige tips voor je waar je iets aan hebt. Want welke tv past bij jou?

Kijkafstand

Groter is niet altijd beter en ja, het is verleidelijk om flink wat geld uit te geven aan een televisie met een beeldschermformaat van 65 inch of zelfs groter. Maar je hebt er weinig aan als je slechts op 2 meter afstand van je tv zit. Houd er rekening mee dat het beeld er dan niet mooier op wordt, ongeacht welke bron je erop aansluit. Kies dus voor het juiste formaat en laat je niet verleiden door de grootte. Een 55 inch beeldscherm is bijvoorbeeld geschikt voor een kijkafstand van tussen de 2 en 4 meter. Zit je dichter op de tv of juist verder weg? Kies dan voor een kleiner of een groter formaat.

Wat is de primaire functie van de tv?

De primaire functie van de tv is dat je er televisie op kunt kijken, maar we weten allemaal dat dit niet meer van deze tijd is. De tv gebruik je om programma’s te kijken, sportwedstrijden te volgen of om films en series te kijken. In bepaalde huishoudens wordt de tv ook intensief gebruikt om te gamen. De keuze die je maakt, is afhankelijk van wat je het meest gaat doen met je tv. Want voor gamen heb je weer een andere televisie nodig dan als je alleen het journaal en je favoriete programma’s kijkt.

Voor het kijken van programma’s heb je meer dan voldoende aan een tv met een Full HD of 4K beeldresolutie, maar voor films en series is 4K meer een eis dan een wens. Terwijl je ook een hoge beeldverversing wilt hebben, zodat je bijvoorbeeld de superheld niet 4 keer in beeld ziet als hij van links naar rechts rent. Bij gamen is dat eveneens belangrijk, maar ook dat de responstijd van het scherm heel laag is. Anders loop je het risico dat je met je controller je personage in beweging brengt, maar de bewegingen op het scherm een vertraging lijken te hebben. En dat wil je absoluut niet als gamer.

Waar ga je de tv gebruiken?

Je kunt een tv vrijwel overal gebruiken. Doorgaans staat of hangt de televisie in een woonkamer, maar ook voor op de slaapkamer, in de keuken en zelfs voor in de camper kun je een televisie nodig hebben. Wees je ervan bewust dat je op een slaapkamer of in de keuken geen joekel van een tv hoeft te hebben en dat bepaalde functies niet belangrijk zijn. Je kijkt hier immers niet heel veel tv. Als je een televisie voor in de camper wil aanschaffen, is het handig dat de tv beschikt over een 12V aansluiting. Zodat je ‘m ook onderweg of op de locatie waar je naartoe rijdt kunt gebruiken.

Categorieën
Elektronica Elektronica
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs