Welke smartphone komt het beste uit de test?

Welke smartphone komt het beste uit de test?

Smartphones zijn in verschillende soorten, maten en vooral prijsklassen te koop. Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon is het goed voor te stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De verschillen lijken op het eerste oog minimaal, maar er zijn wel grote verschillen aanwezig die uiteindelijk je keuze kunnen beïnvloeden. Het ligt er ook maar net aan waar je behoefte aan hebt. Maar welke smartphone komt nu als beste uit de test?

Budget gebonden keuze

Het kan zijn dat je te maken hebt met een budget gebonden keuze. Je hebt bijvoorbeeld geen geld om de nieuwste iPhone van bijna € 2.000,- aan te schaffen, maar bijvoorbeeld wel een toestel dat rond de prijs van € 700,- ligt. Op die manier kijk je dus ook alleen naar de modellen die binnen het budget passen.

Normaliter spreken we over een hoger, midden en lager segment als we het hebben over het assortiment smartphones. De telefoons in het hogere segment zijn logischerwijs het uitgebreidst en het duurst en het is ook logisch dat deze toestellen beter en uitgebreider zijn dan bijvoorbeeld smartphones in het midden of lagere segment. Dat wil nog niet direct zeggen dat de telefoons in deze segmenten ook niet goed zijn.

Wat wil je of heb je nodig?

Een goede vraag om aan jezelf te stellen is wat je wil of wat je nodig hebt. Ook even in het achterhoofd houdende dat je voor de aanschaf van een nieuwe smartphone een budget in gedachten hebt. Je kunt nog zoveel willen, maar als het budget het niet toelaat, heeft het ook geen zin om duurdere producten te bekijken.

Daarnaast speelt ook het gebruik een belangrijke rol. Doe je vrijwel alles op je smartphone, zoals bankieren, mailen, internetten, bellen en berichten versturen? Dan heb je misschien wel meer profijt van een sneller toestel met bijvoorbeeld een geavanceerde chip en meer werkgeheugen. Of je vindt het belangrijk dat je goede foto’s en video’s met je smartphone kunt maken. Ook dan is het een overweging waard om iets meer geld te spenderen aan een toestel dat deze functies ook heeft.

Besturingssysteem speelt een belangrijke rol

Nu kunnen we legio testen erbij pakken en vertellen welke modellen de beste keuze zijn, maar dat is per persoon verschillend. Alleen al als we kijken naar het besturingssysteem zijn er feitelijk twee kampen. Een kamp dat zeer tevreden is over bijvoorbeeld Android en een kamp dat fan is van iOS. Als je eenmaal aan een besturingssysteem gewend bent, is het ook lastig om over te stappen en een ander systeem te leren kennen.

Met die wetenschap zou je dus kunnen zeggen dat de nieuwste iPhone voor de een het beste toestel is, maar voor de ander juist de nieuwste Samsung Galaxy een betere smartphone is. In het geval van iOS hebben we altijd met de Apple iPhone te maken en dat is bij Android wel anders. Er zijn namelijk meer merken die goede smartphones maken. Hierbij is wel te zeggen dat fabrikant Samsung met zijn modellen in het hogere, midden en lagere segment de best verkopende smartphones zijn.

Wil je meer weten over een smartphone kopen? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Telecom Telecom
Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs