Welke merken barbecues zijn het beste?

Welke merken barbecues zijn het beste?

Is het weer tijd om de barbecue aan te steken en wil je dit jaar investeren in een goede nieuwe barbecue waarmee je binnen een handomdraai de lekkerste gerechten op de tuintafel tovert? Dan hebben we goed nieuws voor je, want wij kunnen je namelijk vertellen welke merken barbecues de beste keuze zijn. Lees snel verder.

A- of B-merk

Barbecues worden door enorm veel fabrikanten gemaakt en het is dus logisch dat er nogal wat kwaliteitsverschil aanwezig is. Het is trouwens ook goed te zien aan de prijs, want barbecues en grills van zogenaamde B-merken zijn doorgaans goedkoper en minder duurzaam. Voor een kwaliteitsbarbecue betaal je dus simpelweg iets meer, maar je hebt er ook een hoop profijt van. Daarnaast gaan deze modellen bij goed onderhoud ook jarenlang mee.

Weber barbecues

Weber is misschien wel het bekendste merk op het gebied van barbecues en buitenkeukens. Ze bieden dan ook een breed assortiment aan producten aan, die ook in verschillende prijsklassen te koop zijn. De prijs van een Weber barbecue is sterk afhankelijk van het model, de functies die het model heeft en welke accessoires worden meegeleverd. Hoe meer functies en accessoires, des te hoger de prijs. Een voordeel van Weber barbecues is dat ze op een traditionele manier worden gemaakt en dat ze dus ook echt dat authentieke barbecue gevoel kunnen creëren.

Big Green Egg

Je kunt niet om het merk Big Green Egg heen en je ziet ze vast en zeker in veel tuinen staan. Het grote groene ei is een van de betere barbecues die je kunt kopen en ze zijn kwalitatief ook erg goed. Daar is ook de prijs naar, want de Big Green Egg barbecues zijn niet het goedkoopste. Een groot voordeel is dat ze multifunctioneel zijn, want je kunt ermee grillen, bakken, braden, stomen en zelfs roken. Op die manier kun je heel veelzijdig koken en bakken en tover je iedere keer weer iets lekkers op tafel.

The Bastard

The Bastard is een Nederlands merk en maakt eveneens kamado barbecues. Te herkennen aan de ei-vormige barbecue en vaak in de kleuren groen, rood of zwart. Qua kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid doet het merk niet onder voor concurrent Big Green Egg, maar er zitten wel wat verschillen in. De keramiek is bijvoorbeeld van een andere kwaliteit dan die van de concurrent en dat is ook logisch. Big Green Egg heeft namelijk een patent op bepaalde technieken en materialen, waardoor de kwaliteit extreem goed is. Daarnaast bestaat het merk zeer kort in vergelijking met anderen, hoewel dat geen indicator hoeft te zijn dat ze ook minder goed zijn.

Campingaz barbecues

Het laatste merk dat we willen uitlichten is Campingaz. Een beetje de vreemde eend in de bijt, omdat ze simpelweg veel goedkoper zijn dan de eerder genoemde merken. De prijs-kwaliteitverhouding is meer dan uitstekend en een ander voordeel is dat het merk zich vooral richt op kampeerders. De barbecues zijn eenvoudig in gebruik en makkelijk mee te nemen. Ze zijn zeer geschikt om heerlijke maaltijden te bereiden en om een lekker stukje vlees of vis te barbecueën.

Wil je meer weten over barbecues en waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Tuin Tuin
Recente blogartikelen
De belangrijkste functies op een airco
De belangrijkste functies op een airco 15-07-2024
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen?
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen? 12-07-2024
Lees meer blogs