Welke kleuren voor op de muren?

Welke kleuren voor op de muren?

Je huis is wel aan een opfrisbeurt toe en je hebt dan ook besloten om je muren een nieuw kleurtje of een behangetje te geven. In ons artikel “Wat zijn de woontrends van 2023?” hebben we besproken dat grote kale witte muren niet meer kunnen en dat juist een mooie kleur de woontrend van 2023 is. Nog belangrijker is dat de kleur wordt doorgetrokken naar het plafond en naar de kozijnen. Want ook het witte plafond moet tegenwoordig plaatsmaken voor een gekleurd plafond. In onze blog bespreken we welke kleuren in aanmerking komen voor muren, plafonds en kozijnen.

Blauw is dé kleur van 2023

Blauw is dé kleur van 2023. Het is niet zo vreemd dat bijvoorbeeld de maritieme woonstijl in 2023 vreselijk hot is. We zien dan mooie diepe blauwe kleuren op zowel muren als plafonds en terugkomen in het interieur. Royaal blauw, maar ook lichtblauw zijn kleuren die veel worden gekozen en ook nog eens uitstekend gecombineerd kunnen worden met wit- en turquoise tinten. Blauw is ook de kleur als je op zoek bent naar stabiliteit, rust en vrede, want volgens onderzoek zorgt blauw voor meer rust in huis en dus ook rust in het hoofd.

Terracotta rood is populair

Woonaccessoires en toebehoren van aardewerk en in de terracotta kleur zijn enorm populair, omdat we in 2023 de natuur meer in huis willen halen. Dat kan uitstekend met meubels en woonaccessoires van natuurlijke materialen. De terracotta kleur leent zich ook uitstekend om bijvoorbeeld aan te brengen op een muur in de woonkamer. Gecombineerd met lichtere tinten en met off-white of houtkleurig meubilair. Terracotta is een kleur die je vooral in het Mediterrane gebied veel tegenkomt en met de kleur haal je dus de Mediterrane sferen in huis. Terwijl terracotta ook warmte absorbeert en voor een koeler huis zorgt.

Ton sur ton effect

Kies ook bij de keuze uit een kleur voor het ton sur effect. Wat feitelijk inhoudt dat je een kleur kiest en die in verschillende tinten aanbrengt. Je kiest bijvoorbeeld een lichtere tint voor op de muren en juist voor een donkere tint voor op het plafond en de kozijnen. Zo creëer je een mooi effect en bovenal een warme sfeer in huis. Ton sur ton kun je ook uitstekend combineren met strakke lijnen en vormen die ook in 2023 enorm hot zijn.

Dierenprints op muren

Dierenprints op muren is ook een populaire trend in 2023. Feitelijk om exact dezelfde reden als eerder beschreven, want we willen meer natuur in huis. Dat bewerkstellig je door voor natuurlijke materialen te kiezen, veel planten neer te zetten en ook dierenprints kunnen hieraan een steentje bijdragen. Ga bijvoorbeeld voor mooie schilderijen met dierenprints of kies voor wandpanelen in dezelfde stijl. Het mag ook kleurrijk en vrolijk zijn, want met dierenprints wil je juist een warme en sfeervolle woonkamer creëren.

De kleuren die op hun retour zijn

Een aantal kleuren zijn inmiddels op hun retour. We hebben gezegd dat kale witte muren not done zijn, maar ook zwart is op zijn retour. Zwart meubilair kan nog wel, maar dan wel gecombineerd met veel kleur. Grote grijze vlakken, zoals een muur in een grijze tin of een grijs bankstel, zijn ook niet meer van deze tijd.

Categorieën
Wonen Wonen
Recente blogartikelen
Welke E reader past bij jou?
Welke E reader past bij jou? 22-03-2024
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge? 21-03-2024
Lees meer blogs