Welke kleding draag ik bij de kerstborrel van een bedrijf?

Welke kleding draag ik bij de kerstborrel van een bedrijf?

Ieder jaar staat het op de kalender: de kerstborrel op het werk! Of je wordt uitgenodigd om op een kerstborrel van een zakenrelatie te verschijnen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het brengt ook een dilemma met zich mee. Want wat trek je dan aan? Op een kerstborrel wil je er niet alleen goed uitzien, maar je wil ook een gepaste outfit dragen. Die helemaal aansluit bij de setting van een zakelijke kerstborrel. Daarom geven we in onze blog handige tips en trucs over welke kleding je draagt bij de kerstborrel van een bedrijf.

Casual chic

Kerstborrels zijn zowel informeel als zakelijk. Niet altijd, want het is afhankelijk van de insteek van het bedrijf die de kerstborrel organiseert. Je wil in ieder geval goed voor de dag (of liever gezegd avond) verschijnen en je wil natuurlijk ook de juiste boodschap afgeven met je outfit. Feestelijk gekleed is altijd meer regel dan uitzondering, maar dat wil nog niet zeggen dat je in een foute kersttrui met ingebouwde ledverlichting op de kerstborrel kunt verschijnen. De term casual chic hoor je ook wel vaker wanneer men spreekt over de kerstborrel en het is net een niveau hoger dan bijvoorbeeld casual zakelijk.

Het mag wat uitbundiger

Op kantoor draag je als man zijnde vaak een tweedelig kostuum, een overhemd en een pantalon met nette schoenen eronder terwijl vrouwen zich kleden met mooie rokken met een blouse erboven of een jurk. Ook het mantelpakje zie je als casual zakelijke outfit wel vaker voorbij komen. Allemaal kleding dat ook tijdens een kerstborrel gedragen kan worden, maar het mag voor de festiviteit ook wel wat uitbundiger. Denk bijvoorbeeld aan uitgesproken kleuren, accessoires die de outfit compleet maken en natuurlijk kleding van prachtige stoffen, zoals satijn, kasjmier of zijde.

Voor de man

De man draagt vaak op de dag en tijdens de werkzaamheden al nette kleding, zoals een overhemd met pantalon of een tweedelig kostuum. Voor de kerstborrel zijn dit prima outfits, maar je kunt van een tweedelig ook een driedelig kostuum maken en je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wat mooier overhemd dat ook feestelijk is. Met mooie accessoires, zoals een mooie broekriem en mooi schoeisel, kun je echt uitstekend voor de dag komen.

Voor de vrouw

De vrouw kan alle kanten op tijdens de kerstborrel, maar een mooie rok met een blouse of een lange jurk zijn nog altijd de beste keuzes. Een belangrijke regel is om in ieder geval niet te bloot te gaan. Dus een cocktailjurkje is wellicht niet de beste keuze voor de kerstborrel. Je kunt ook kiezen voor een mooi mantelpakje of een blousejurk. En het mag qua kleuren best wel feestelijk en uitbundig zijn. Dus mooi rood, of crème en zelfs kleuren, zoals goud en groen zijn meer dan een goede keuze.

Wat draag je niet?

Er zijn natuurlijk ook kledingstukken die je absoluut niet draagt naar een kerstborrel. Denk aan een hoodie, t-shirt, cocktailjurkje en sportkleding. Een spijkerbroek is wel mogelijk, maar is ook afhankelijk van het soort bedrijf. Wanneer iedereen in een rok of in een pantalon loopt, val je behoorlijk uit de toon wanneer jij in een denim broek ten tonele verschijnt. Een foute kersttrui zou eventueel ook kunnen wanneer dat bijvoorbeeld het thema van de avond is.

Wil je meer weten over de mooiste kleding voor het kerstdiner? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën

Mode Mode

Recente blogartikelen

Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
27-03-2023
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
24-03-2023
Lees meer blogs