Wat zijn momenteel de beste streamingdiensten actief in Nederland?

Wat zijn momenteel de beste streamingdiensten actief in Nederland?

Je bent gek op series en films maar het aanbod van alle streamingdiensten die er ondertussen zijn kan je misschien wel wat te veel worden. Misschien moet je sommige streamingdiensten nog volledig ontdekken, andere heb je misschien al helemaal uitgekeken. Misschien ben je ondertussen de Nederlandse films en series wel zat en wil je Videoland opzeggen, en kijk je uit naar het nog redelijke nieuwe assortiment van Disney Plus. Er zijn in ieder geval veel grote streamingdiensten om in overweging te nemen bij het kiezen van jouw favoriet.

Videoland Nederlandse series en TV

Videoland wordt ook wel gezien als het Nederlandse alternatief van Netflix. De nadruk van Videoland ligt daarmee ook vooral op televisieprogramma’s. Via Videoland kan je live televisieprogramma’s kijken, maar ze ook gemakkelijk terugkijken. Hierdoor mis je dus nooit iets van je favoriete series. Daarnaast heeft Videoland ook een aanbod aan exclusieve Original series en verschillende documentaires. Bij Videoland is het voornaamste aanbod Nederlandstalig, hierdoor is direct het aanbod ook wat kleiner in vergelijking met haar concurrenten. Videoland heeft momenteel drie verschillende abonnementsvormen met prijzen variërend van €4,99 per maand tot €9,99 per maand, hiermee is het ook niet heel goedkoop in vergelijking met haar concurrenten.

Netflix kosten per maand

Netflix is momenteel het grootste en bekendste streaming platform van Nederland. Eind 2021 had zelfs meer dan de helft van de Nederlandse gezinnen een abonnement op Netflix. Hier heb je een erg groot aanbod aan films en series, in veel verschillende talen. Daarnaast worden er ook veel Netflix Originals films en series op dit platform uitgebracht. Ook bij netflix kan je kiezen voor drie verschillende abonnementsvormen. De goedkoopste is het basic abonnement van €7,99 per maand, hiermee kan je films en series kijken op een apparaat tegelijk. Voor een kleine vier euro per maand extra stap je over op het Standaard abonnement. Met dit abonnement kan je met 2 gebruikers van het account tegelijk in HD kwaliteit kijken. Voor weer vier euro per maand extra heb je het Premium abonnement van Netflix, hiermee kan je met 4 gebruikers tegelijk streamen en heb je ook toegang tot content in 4K-kwaliteit. Omdat de groei van Netflix gestagneerd is komt er naar alle waarschijnlijkheid ook een goedkopere abonnementsvorm waarbij er reclames op het platform getoond worden.

Amazon Prime Video aanbod

Amazon Prime Video is ook een erg grote aanbieder die meer voordelen met zich meebrengt dan enkel het brede scala aan Films en series, en de zeer goede Prime Originals. Je kan namelijk altijd op 3 schermen tegelijk kijken en HD is ook standaard beschikbaar. Daarnaast kan je ook nog offline kijken door middel van de download functie die ze aanbieden. Het Amazon Prime Video account kost je €2,99 per maand, hiermee krijg je ook toegang tot andere voordelen van Amazon. Zo kun je met dit account ook gratis bezorging krijgen van Amazon producten, cloudopslag krijgen voor foto’s en krijg je een Twitch Prime abonnement. Toch is niet iedereen tevreden over het aanbod van het platform, maken ze geen gebruik van de overige extra’s en willen ze liever Amazon Prime opzeggen. Mocht dit voor jou ook het geval zijn dan zijn de andere streamingdiensten die in dit artikel behandeld zijn voor jou misschien een betere optie.

Categorieën

Televisie Televisie

Recente blogartikelen

Hoe kom ik gewicht aan?
Hoe kom ik gewicht aan?
01-12-2022
Hoe val ik verantwoord af?
Hoe val ik verantwoord af?
30-11-2022
Lees meer blogs