Wat zijn hybride horloges?

Wat zijn hybride horloges?

In het artikel ‘Welke smartwatch is de beste keuze?’ hebben we verteld welke soorten smartwatches er zijn. Je kunt kiezen uit een smartwatch, activity tracker of een sporthorloge. Je kiest het model waar je het meeste aan hebt en die dus bij je behoeften aansluit. Natuurlijk kun je ook voor het klassieke horloge kiezen, maar er is nog een optie. Het hybride horloge! Maar wat zijn hybride horloges?

Het beste van twee werelden

Wat als je kunt kiezen voor een wearable die het beste van twee werelden heeft? Dat is zeker mogelijk als je voor het hybride horloge kiest. Hybride horloges zijn wearables die eruitzien als een klassiek polshorloge, maar slimme functies heeft. Zoals een GPS-tracker, een hartslagmeter en een stappenteller.

Deze functies zitten ‘verstopt’ onder de wijzerplaat van het horloge en ze zijn eventueel op te roepen als je daar behoefte aan hebt. Soms zit er een klein display in de wijzerplaat ingebouwd waarop de extra informatie te zien is of je kunt via de bijbehorende app op een smartphone metingen aflezen. Zoals je hartslag, slaappatronen en calorieverbranding.

Goed om te weten

Wat wel goed is om te weten, is dat een hybride horloge vaak wat betreft functionaliteiten iets beperkter is dan een volwaardige smartwatch. Dat heeft te maken met een gebrek aan een groot display, waar je normaliter alles op kunt doen en aflezen. Inkomende oproepen en berichten zijn niet goed op een klein display weer te geven en deze functies ontbreken dus ook vaak op het hybride horloge. Voordat je dus voor deze optie kiest, is het goed om te controleren of de functies van het hybride horloge dat je wilt kopen ook aansluit bij je behoeften.

Compatibiliteit

De meeste hybride horloges zijn compatibel met verschillende besturingsystemen. Het maakt dus niet uit of je een iPhone gebruikt of een smartphone met het Android-besturingssysteem. Deze horloges zijn doorgaans eenvoudig te koppelen. Via de app van de fabrikant van het hybride horloge is het model te configureren en zijn de metingen op te slaan en af te lezen. Voor zowel iOS als Android worden deze apps beschikbaar gesteld door fabrikanten, zoals Garmin en Fossil. Die op dit moment wel een voorsprong hebben op het gebied van hybride horloges.

De keuze is reuze

Een groot voordeel van het hybride horloge is ten eerste de stijl. Het hybride horloge lijkt heel erg op een klassiek polshorloge en daar geven veel mensen nog steeds de voorkeur aan. Smartwatches hebben vaak een hypermoderne look die wel met meerdere outfits te combineren zijn, maar het liefste heb je wel een horloge dat ook echt op je outfit is afgestemd. Het hybride horloge biedt dan uitkomst.

Dat gezegd hebbende is het dus ook een feit dat de keuze uit kleuren, materialen en afmetingen groot is. Je hebt de keuze uit verschillende modellen, kleuren, vormgevingen en materialen, zodat je ook een mooi horloge draagt die je met trots kunt dragen. Er zijn zowel modellen voor mannen als vrouwen als unisex modellen verkrijgbaar.

Recente blogartikelen
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang 01-05-2024
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Lees meer blogs