Wat zijn elementenbanken?

Wat zijn elementenbanken?

Je kunt het huis op verschillende manieren inrichten. Door bijvoorbeeld voor bepaalde kleuren en materialen te kiezen. Het is ook mogelijk om voor een bepaalde stijl te kiezen. In ons artikel “Wat zijn de woontrends van 2023?” hebben we al diverse mogelijkheden besproken om van je huis ook echt een thuis te maken. Een belangrijk onderdeel van je inrichting is het bankstel. Het bankstel is in de regel fors en prominent aanwezig. Dus het is ook belangrijk dat je het juiste bankstel kiest als je het huis opnieuw gaat inrichten. Heb je al eens nagedacht over een elementenbank? In onze blog vertellen we meer over dit type bankstel en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is een elementenbank?

Er zijn verschillende soorten bankstellen te koop. Denk dan aan soorten, zoals de hoekbank, de klassieke twee- of driezits of iets speciaals, zoals het bankstel in een U-vorm. Je kunt ook kiezen voor een elementenbank, maar wat is een elementenbank? Een elementenbank is feitelijk niets meer of minder dan een modulair bankstel. Die je helemaal naar eigen inzicht kunt aanpassen. Je kunt van de modules die je hebt een comfortabele driezits maken, maar je kunt ook twee losse bankstellen maken of je maakt een mooie hoekbank. Je kunt ook zitgedeelten afwisselen met bijvoorbeeld delen die als een bijzettafel dienst kunnen doen.

Continu combineren

In de zoektocht naar een nieuw bankstel heb je ook voldoende opties om te kiezen voor speciale opties, kleuren, materialen en vormen, maar wanneer de keuze eenmaal gemaakt is, is het bankstel niet meer eenvoudig of zelfs helemaal niet aan te passen. Bij een modulair bankstel is dat anders. Je kunt namelijk je bankstel aanpassen met de modules die je koopt of extra aanschaft. Op die manier kun je bijvoorbeeld altijd genieten van een zeer ruime en comfortabele driezits wanneer je samen op de bank wil neerploffen en een filmpje wilt kijken en als je visite krijgt of een feestje geeft de modules gebruiken voor het samenstellen van bijvoorbeeld twee tweezits bankstellen.

Kleuren

Een bankstel heeft vaak één of twee kleuren, maar bij een elementenbank kun je modules in verschillende kleuren kopen. Op die manier kun je dus ook erop los combineren met je kleuren. Natuurlijk is het advies om niet te veel kleuren uit te kiezen, want je wilt van je bankstel ook geen kermisattractie maken. Maar je kunt de modules in verschillende kleuren wel om en om plaatsen voor een mooi en speels effect. Afhankelijk van je inrichting en wat je persoonlijke smaak is.

Materialen van elementenbanken

Je kunt ook materialen combineren als je dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een module van stof en een module van leer combineren. Ook dan creëer je een mooi en speels effect waarmee het bankstel een mooie eyecatcher wordt. In dat opzicht heb je ook legio mogelijkheden om je eigen bank samen te stellen en dat je haast geen beperkingen hebt. En maak je geen zorgen dat het moduleren van een bank moeilijk is, want met het handige kliksysteem heb je modules binnen een handomdraai los- of vastgekoppeld.

Recente blogartikelen
Welke E reader past bij jou?
Welke E reader past bij jou? 22-03-2024
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge? 21-03-2024
Lees meer blogs