Wat zijn de voordelen van een kinder smartwatch?

Wat zijn de voordelen van een kinder smartwatch?

Smartwatches zijn er in verschillende uitvoeringen. Je hebt keuze uit verschillende modellen met uiteindelopende functies en vormgevingen. Een van de keuzes die je kunt maken is het model dat speciaal voor kinderen is gemaakt. Maar wat zijn de voordelen van zo’n speciale kinder smartwatch? In deze blog zetten we ze op een rijtje.

Locatie van je kind in de gaten houden

Wil je een extra oogje in het zeil houden als je kind op school zit, buiten speelt of bij vriendjes en vriendinnetjes op visite is? Dan is een kinder smartwatch een heel goed idee. Dan wel een model met GPS en een SIM-kaart, zodat je te allen tijde de live locatie van je kind kan zien. Via een app die je op je eigen smartphone en smartwatch hebt geïnstalleerd. Hiermee kun je in de gaten houden waar je kind is.

SOS-knop

Deze speciale smartwatch voor kinderen heeft vaak ook een SOS-knop die je kunt configureren, zodat er een signaal wordt verstuurd als je kind de knop indrukt. Dan krijg je als ouders een melding op de smartphone en smartwatch dat er iets aan de hand is. In combinatie met de GPS-tracking kun je dus ook direct actie ondernemen. Je kunt deze functie ook zo instellen dat er bij meerdere mensen tegelijk een alarm afgaat. Bijvoorbeeld van buren, vrienden en familieleden die ook direct in actie kunnen komen als het nodig is.

Kinder smartwatch met geofencing

Geofencing is een relatief nieuwe technologie en voor ouders is het een handige functie waarmee je een soort van virtuele hek kunt plaatsen. Het is voor je kind of kinderen toegestaan om binnen deze grenzen te spelen en te verblijven, maar je krijgt een melding als die grens wordt overschreden. Zodat je dus ook direct contact kunt opnemen met je kind en hem of haar kunt vragen om terug te gaan. Het is een extra controle, zodat je ook weet dat je kind altijd op de toegestane locatie aanwezig is.

Berichten versturen en ontvangen

Een kinder smartwatch met een SIM-kaart maakt het mogelijk dat je je kind kan spreken en berichten kan sturen, zonder dat hij of zij een smartphone op zak heeft. Misschien is je kind nog te klein voor zijn eigen mobiele telefoon, maar dan biedt het slimme horloge met een SIM-kaart uitkomst. Ook kinderen kunnen hun ouders contacten via spraak. Als er bijvoorbeeld iets aan de hand is.

Kinder smartwatches zijn eenvoudig in gebruik

Smartwatches voor kinderen worden ook speciaal voor deze doelgroep ontworpen. Dat betekent dat ze een leuk design hebben, mogelijkheden bieden om bijvoorbeeld spelletjes te spelen en alle belangrijke functies hebben, zodat ouders op afstand toch een oogje in het zeil kunnen houden. Het belangrijkste is natuurlijk dat het horloge duurzaam is en ook val- en waterbestendig is. Kinderen spelen nu eenmaal, vallen wat vaker en zijn soms ook in de regen actief. Met een speciaal horloge hoef je je geen zorgen te maken dat die kapot gaat en dat je dus het horloge meer dan eens moet vervangen.

Wil je meer weten over smartwatches? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Elektronica Elektronica
Recente blogartikelen
Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster?
Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster? 08-05-2024
Wat zijn de beste hogedrukreinigers?
Wat zijn de beste hogedrukreinigers? 07-05-2024
Lees meer blogs