Wat zijn de beste vakantiebestemmingen om te wandelen?

Wat zijn de beste vakantiebestemmingen om te wandelen?

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Je verbrandt namelijk calorieën en je werkt aan je conditie, terwijl je helemaal tot rust komt en het hoofd kunt leegmaken. Heerlijk dus om even flink wat kilometers te wandelen en dat kan prima in ons eigen land, maar ook als je op vakantie gaat. Dan wil je natuurlijk wel weten in welke landen en op welke locaties je het beste kunt wandelen. Daarom vertellen we in deze blog wat de beste vakantiebestemmingen om te wandelen zijn.

Wandelen op Gran Canaria

Als je aan Gran Canaria denkt, dan denk je natuurlijk aan zon, zee en strand. Het eiland is onderdeel van de Canarische Eilanden en is onderdeel van Spanje. Het is hier heel het jaar door lekker weer en warm. En je kunt er prima wandelen! Op Gran Canaria vind je namelijk meerdere uitdagende wandelroutes en kijk je jouw ogen uit. De wandelgebieden en -paden zijn prachtig, terwijl je van het heerlijke weer kunt genieten. Onderweg is er voldoende ruimte om een pitstop te maken en om onder het genot van een hapje en een drankje even bij te komen.

Lichte en middelzware wandelingen in West-Afrika

De Kaapverdische Eilanden zijn ook een mooie bestemming als wandelen helemaal jouw ding is. Op deze eilanden vind je meerdere wandelroutes, die zowel licht tot middelzwaar zijn gecategoriseerd. Voor zowel beginnende als de meer ervaren wandelaars is dit dus een perfecte locatie. Tijdens de routes kijk je uit over de zee en de prachtige valleien, terwijl de natuur wonderschoon is. En natuurlijk geniet je van een heerlijk warm klimaat en zonnetje.

Aan de wandel op Mallorca, Spanje

Mallorca is een van de populairste eilanden van Spanje en jaarlijks wordt het eiland bezocht door meer dan 8 miljoen toeristen. De meesten kiezen voor een heerlijke strandvakantie, genieten van het zonnetje en de zee en werken aan hun kleurtje. Een deel van de bezoekers trekt meer naar het noorden, waar een geweldig netwerk van makkelijke, gemiddelde en moeilijke wandelpaden te vinden is. Je kunt hier van zowel het heerlijke klimaat als de mooie natuur genieten en dagelijks zowel korte als lange wandelingen maken.

Wandelen door de bergen

Ben je wel gecharmeerd van een uitdaging, heb je een goede conditie en ervaring met wandelen? Dan is Portugal ook een prachtig land om te bezoeken. Specifiek op Madeira waar je meerdere uitdagende wandelroutes langs de kust en door de bergen vindt. Het is een feit dat het op Madeira altijd lekker weer is en dat de wonderschone natuur prachtig is. Dus een beetje wandelaar doet zichzelf een plezier om een wandelvakantie naar Madeira te boeken.

Op verkenning op Corfu

Als je aan het Griekse eiland Corfu denkt, dan denk je niet direct aan mooie wandelroutes. Desalniettemin zijn die er volop en kun je dagelijks eenvoudige wandelroutes van circa 15 kilometer afleggen. Het leukste aan wandelen op Corfu is dat je enorm veel ontdekt. Het is een groen eiland met een mooie natuur, maar ook de oude Griekse dorpjes, de uitgestrekte velden met olijfbomen en indrukwekkende wijngaarden, maken wandelen op Corfu een sensatie.

Wil je meer weten over interessante en populaire vakantiebestemmingen? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
Het verschil tussen een mobiele airco en een split airco
Het verschil tussen een mobiele airco en een split airco 10-06-2024
Wat zijn de voordelen van een last minute vakantie?
Wat zijn de voordelen van een last minute vakantie? 07-06-2024
Lees meer blogs