Wat zijn de beste soundbars?

Wat zijn de beste soundbars?

Er zijn verschillende soorten soundbars te koop en als je op zoek gaat naar een soundbar, is het logisch dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zijn wij er om je een handje te helpen en om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt. Dan kun jij straks vanaf de bank of vanuit je luie stoel genieten van een goed geluid dat uit je soundbar komt.

Waarom koop je een soundbar?

In ons artikel over soundbars hebben we het nut van een soundbar uitgelegd, maar het kan geen kwaad om het nog een keer te vertellen. De behuizingen van tv’s zijn tegenwoordig zo plat en klein dat er nauwelijks ruimte is om er ook goede speakers in te verwerken. Daarom klinkt het geluid uit de televisie vaak schel en mis je zowel hoge als lage tonen. Een soundbar zorgt ervoor dat je wel van een goed geluid kunt genieten. Je zou dus kunnen zeggen dat de soundbar een verlengstuk van je tv is.

Waar wil je de soundbar voor gebruiken?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je op zoek gaat naar een soundbar, is waar je het product voor gaat gebruiken. Wil je alleen het geluid van de televisie verbeteren of wil je een unieke ervaring, zoals je die ook in de bioscoop hebt? Of wil je juist je soundbar ook gebruiken als luidspreker, zodat je naar je favoriete muziek kunt luisteren? Door te bepalen wat het doel is van je soundbar, kun je ook heel eenvoudig modellen selecteren die aan je wensen en eisen voldoen.

Merken

Soundbars worden door verschillende fabrikanten gemaakt en het levert voordelen op als je een soundbar koopt van hetzelfde merk als je televisie. Deze twee producten werken dan nauw samen om jou de beste kijk- en luisterervaring te geven. Maar merken die geen televisies maken, zoals Sonos en Bose, zijn ook uitstekende merken die ook op het gebied van geluid een zeer goede reputatie hebben.

Sonos is dan nog wel het beste van het stel, omdat het gebruiksvriendelijke apparaten zijn en de kwaliteit is echt subliem. Een voordeel is dat Sonos systemen ontwikkelt die eenvoudig zijn uit te breiden met subwoofers en meerdere speakers. Mocht je bijvoorbeeld de behoefte hebben aan surroundsound of een multiroom speaker systeem.

De beste soundbars

En nu de hamvraag, want wat zijn de beste soundbars? Vooral de Beam Gen2 en de Ray van het merk Sonos zijn modellen die het populairst zijn, maar ook de TV Speaker van Bose en de HW-S60B van Samsung zijn modellen die vaak worden gekocht. De gebruikers die echt op zoek zijn naar de beste kwaliteit kijken eerder naar modellen in het hogere segment, zoals de Sonos Arc inclusief subwoofer en de Yamaha ATS-B300A met ingebouwde subwoofer.

1) Sonos Beam Gen2
2) Samsung HW-S60B
3) Yamaha ATS-B300A
4) Sonos Arc
5) Sonos Ray
6) Bose TV Speaker
7) Harman Kardon Citation MultiBeam 700
8) Philips TAB5108
9) Sony HT-SF150
10) Sony HT-S2000

Vooral in een lager segment zien we dat de soundbars van merken, zoals Sony, Philips, LG en Samsung populair zijn. De gemiddelde prijs ligt op € 250,- voor een goede soundbar, terwijl soundbars met een betere geluidskwaliteit en meer mogelijkheden tussen de € 500,- en € 1000,- kosten.

Categorieën
Elektronica Elektronica
Recente blogartikelen
De belangrijkste functies op een airco
De belangrijkste functies op een airco 15-07-2024
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen?
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen? 12-07-2024
Lees meer blogs