Wat mag er niet ontbreken in een nieuwe keuken?

Wat mag er niet ontbreken in een nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken kopen is uitdagend en leuk. Je moet met een hoop dingen rekening houden en je wilt natuurlijk ook nog eens de beste prijs. In ons artikel “Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe keuken?” hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet en in onze blog zoomen we dieper in op wat er echt niet in een nieuwe keuken mag ontbreken.

De kokende waterkraan

Een van de keukentrends die nu al jarenlang terugkeert, is de kokende waterkraan. Een kokende waterkraan is eerder een behoefte dan een nice to have en dat is niet heel vreemd. De kokende waterkraan is eenvoudig in gebruik en je hebt geen andere apparaten meer nodig om bijvoorbeeld heet water of juist ijskoud water te tappen. Je kunt ook exemplaren laten installeren die zelfs bruisend water afgeven.

Voldoende werkruimte

We houden van bewegingsruimte en een te krappe keuken is niet langer voldoende om ervoor te zorgen dat je met plezier in de keuken staat en maaltijden klaarmaakt. Je hebt voldoende bewegings- en werkruimte nodig en het is ook een trend dat gesloten keukens worden omgezet naar open keukens. En dan nog het liefste keukens die ook als woonkeuken dienen en die voorzien zijn van een kookeiland.

Voldoende bergingsruimte in een nieuwe keuken

Voldoende bergingsruimte mag ook niet in je nieuwe keuken ontbreken, want het liefste willen we een opgeruimde en nette keuken waarin alles achter gesloten deuren staat. Denk aan je boodschappen, keukengerei, potten, pannen en het servies. Daar heb je natuurlijk wel de ruimte voor nodig. Daarnaast is het een trend dat de keukenkastjes makkelijk te openen zijn en dat ze voorzien zijn van handige systemen, zoals het soft close-systeem.

Koelkast en vriezer

Een keuken zonder koelkast en vriezer mag je eigenlijk geen keuken meer noemen, want je hebt de apparaten nodig om dranken en etenswaren koel te bewaren of voor een langere periode goed te houden. Het is een trend dat we vaak investeren in luxe oplossingen en wat grotere apparaten, zodat we ook voldoende ruimte hebben om boodschappen in te slaan en ze voor een langere tijd te bewaren. Ook worden huishoudens steeds groter en dan is een grote koelkast met ingebouwde vriezer zeker geen overbodige luxe.

Slimme apparaten in een nieuwe keuken

De nieuwe keuken moet tegenwoordig ook voorzien zijn van slimme en vooral duurzame apparaten. Apparaten die je via de app van een smartphone kunt bedienen en in de gaten kunt houden. Je hebt dus geen irritante kookwekkers meer nodig om in de gaten te houden wanneer je maaltijd uit de oven moet worden gehaald.

Je hoeft ook niet meer in de buurt te blijven als je staat te koken, want de app geeft precies weer hoe het ervoor staat en wanneer het nodig is om actie te ondernemen. Ideaal, toch? Slimme apparaten kunnen overigens van alles zijn. Van een slimme oven tot aan de koffiezetter tot aan de koelkast of zelfs een slimme vaatwasser.

Categorieën
Wonen Wonen
Recente blogartikelen
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Wat is Dolby Atmos en Dolby Vision?
Wat is Dolby Atmos en Dolby Vision? 23-04-2024
Lees meer blogs