Wat maakt een woonwinkel leuk?

Wat maakt een woonwinkel leuk?

Elke stad heeft een woonboulevard. Het zijn vooral winkels op het gebied van wonen die gecentreerd zijn aan de rand van een stad. Bekend is het fenomeen van Tweede Paasdag. Mensen bezoeken dan massaal de woonwinkels als dagje uit.

Veel woonboulevards in Nederland

Waalwijk en Sliedrecht waren de eerste plaatsen waar in de tachtiger jaren meubelzaken zich gingen vestigen. Inmiddels zijn er zo’n 50 grote winkelcentrums verdeeld over het land. Tellen we de kleinere woonboulevards mee dan zijn er zo’n 135. De grootste woonboulevards zijn Villa Arena Amsterdam, Woonmall Alexandrium in Rotterdam, Poortvliet Zeeland, Piet Klerkx Waalwijk en Zitmaxx Wonen Ter Aar. Villa Arena is veruit de grootste van de vijf met zo’n 75.000 m2 winkeloppervlakte.

Beleving en assortiment belangrijk

De vraag die gesteld wordt is of woonboulevards gelet op de grootte nog wel sfeer hebben. Ook lijken de verschillende woonboulevards sterk op elkaar en hebben nauwelijks een eigen gezicht. De best lopende woonwinkelgebieden zijn de boulevards waar Ikea is gevestigd. Het concept van Ikea spreekt veel mensen aan waardoor het een beleving oplevert. Een Woonwinkel wordt als prettig ervaren als ze een breed assortiment hebben met verschillende prijzen.

Woonwinkels met waar voor je geld

Een voorbeeld is de woonwinkel WoonEnzo die gevestigd is in diverse woonboulevards zoals in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag. Het is een zaak waar je ook voor een klein budget een woninginrichting kunt realiseren. Ze bieden een totaal assortiment voor de living en slaapkamer voor elke woonstijl zoals industrieel, modern of landelijk. Vergelijkbare winkels zijn Leen Bakker, Xenos en natuurlijk Ikea. Noemenswaardig zijn de winkels van Loods 5. Een ideale winkel om wooninspiratie op te doen.

Naast de fysieke woonwinkels zijn er natuurlijk ook de online winkels. Nadeel is dat je de meubels niet kan voelen, maar het geeft een goede indicatie wat je kunt verwachten. Bijna alle online-winkels hebben een fysieke winkel. Twijfel je achter jouw scherm dan is een bezoekje naar de winkel mogelijk.

Categorieën

Webshops logo Wonen

Recente blogs

Wat kun je doen bij geluidsoverlast? Laat het meten!
Wat kun je doen bij geluidsoverlast? Laat het meten!
26-11-2021
Waarom zijn reviews belangrijk?
Waarom zijn reviews belangrijk?
22-11-2021
Lees meer blogs