Wat kost een bedrijfsuitje?

Wat kost een bedrijfsuitje?

Een bedrijfsuitje is natuurlijk een goede manier om een mijlpaal te vieren en om aan teambuilding te doen, maar als werkgever heb je altijd te maken met de kosten die ermee gemoeid zijn. Je zou een stukje van de winst moeten reserveren voor het organiseren van een bedrijfsfeest. Maar aan welke kosten moet je dan denken en nog belangrijker, hoe kan je met een beperkt budget toch een leuk bedrijfsuitje organiseren? In onze blog geven we hier meer informatie over en we geven handige tips en trucs!

Gemiddelde kosten per persoon

Als we uitgaan van een gemiddelde bedrijfsomvang van 50 medewerkers kun je ervan uitgaan dat een uitje ongeveer € 75,- per persoon kost. Hiervan is € 25,- voor het entertainment in de vorm van een Dj, een artiest of een activiteit, € 25,- voor het eten en € 25,- voor het drinken. Je kunt er dus ook voorzichtig van uitgaan dat je kosten lager worden wanneer je voor meer personeelsleden een uitje organiseert. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat de kosten voor het entertainment over meer mensen wordt verdeeld. Het bedrag voor eten en drinken blijft nagenoeg gelijk.

Hoe kun je geld besparen op een bedrijfsuitje?

Ondanks dat een bedrijfsuitje een beloning voor je personeel is waar je het liefste niet op wilt beknibbelen en een feestje vaak ook geheel of voor een deel fiscaal aftrekbaar is, wil je toch een beetje grip houden op de kosten en je wilt dus ook besparen. Er zijn een aantal handige tips en trucs waarmee je wat geld op het bedrijfsuitje kunt besparen;

Start wat later op de avond. Wanneer je wat later op de avond begint, begin je dus feitelijk na etenstijd en hebben de meeste gasten al gegeten. Je hoeft dus geen budget vrij te maken voor een diner of een buffet. Dat is al € 25,- in de pocket.

Drankassortiment. Mogen personeelsleden aan de bar alle drankjes bestellen die ze willen? Trek de knip dan maar open, maar je kunt de keuze ook beperken tot frisdrank en wat goedkopere alcoholische dranken, zoals bier en wijn. Dat scheelt al aardig in de kosten en je personeel snapt heus wel dat ze niet eindeloos bacootjes kunnen bestellen.

Totaal arrangementen. Kies voor organisatoren en die ook totaal arrangementen aanbieden. Dit zijn arrangement inclusief entertainment, drank en eten. De prijs is per persoon. Zo heb je de volle controle over hoe duur het bedrijfsuitje gaat worden.

Goed inventariseren wie wel of niet komt. Zorg ervoor dat je goed te weten komt wie wel en niet komen op het bedrijfsuitje. Zo kun je goed inschatten hoeveel het kost en hoef je ook niet voor mensen die niet komen opdagen te betalen. Doorgaans komt 5% die hebben toegezegd te komen niet opdagen. Iets om dus rekening mee te houden!

Blijf op de zaak. Heb je een mooi terrein en genoeg ruimte? Kleed het sfeervol aan, laat een barbecue komen en koop wat eten en drank in. Vier het feest op de zaak en zo kun je flink op de kosten besparen. Je hebt geen kosten voor horecagelegenheden of het huren van een zaaltje.

Op zoek naar handige tips en trucs over bedrijfsuitjes? Lees dan ons artikel!

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs