Wat is Cyber Monday?

Wat is Cyber Monday?

In ons artikel “Black Friday: Tips om te profiteren van hoge kortingen” hebben we verteld wat Black Friday is en wanneer de actieperiode plaatsvindt. In ons artikel hebben we het ook over de term “Cyber Monday”, maar wat is Cyber Monday? In onze blog vertellen we er meer over.

Wanneer is Cyber Monday?

Black Friday is altijd op de eerste vrijdag na Thanksgiving, maar in Nederland duurt Black Friday langer. Vaak worden de eerste aanbiedingen in de eerste weken van november al bekendgemaakt. Echter is van origine Black Friday slechts een dag in het jaar, waarop producten tegen zeer scherpe prijzen worden aangeboden. Cyber Monday is traditioneel op de eerste maandag na Black Friday.

Waar komt Cyber Monday vandaan?

Cyber Monday is een term die recent is verzonnen. In 2005 werd de term voor het eerst gebruikt om aandacht te vestigen op de eerste maandag na Black Friday. Eveneens een dag waarop producten tegen hoge kortingen worden aangeboden. Op Black Friday is het een traditie om in de rij te staan en producten in fysieke winkels te kopen. Op Cyber Monday is het juist de bedoeling dat je online van mooie aanbiedingen profiteert.

Cyber Monday is dus de dag voor de online e-tailer. Het is gebruikelijk dat je op deze dag spectaculaire aanbiedingen online bestelt. Er bestaat ook een theorie dat Cyber Monday verwijst naar hoge kortingen op computers, laptops en computer accessoires, maar op deze speciale dag voor webshops zijn vrijwel alle producten met hoge kortingen te bestellen. Of je nu op zoek bent naar een laptop, een nieuwe smartphone of tv of de laatste mode wilt kopen.

Is Cyber Monday ook overgewaaid naar Nederland?

Ja en nee. Wij Nederlanders zijn bekend met de term “Cyber Monday”, maar het is ook een feit dat er vrijwel geen onderscheid wordt gemaakt. Dat heeft alles te maken met het feit dat wij Nederlanders Black Friday veel langer vieren dan alleen op de eerste vrijdag na Thanksgiving. Vaak kun je enkele weken lang van spectaculaire kortingen profiteren, wat betekent dat Cyber Monday eigenlijk geen bestaansrecht heeft.

Daarnaast is Nederland ook echt een e-commerce land. In de Verenigde Staten en andere landen, zoals België en Duitsland, is dat veel minder het geval. Daardoor heeft het in Nederland weinig zin om een speciale aanbiedingsdag voor online aanbieders in te richten, omdat we in ons koude kikkerlandje omnichannel shoppen. We bezoeken zowel fysieke als online winkels en bekende winkels hebben zowel fysieke locaties die je kunt bezoeken als webshops waar je je producten kunt bestellen.

Hoeveel korting krijg je op Cyber Monday?

De kortingen op Cyber Monday zijn net zo spectaculair als de aanbiedingen tijdens Black Friday. In de Verenigde Staten kunnen de kortingen oplopen tot wel 70%, maar in Nederland zijn ze minder spectaculair. Daarnaast worden de prijzen in aanloop naar Black Friday en Cyber Monday vaak ook verhoogd, zodat de kortingen die gegeven worden spectaculair lijken. Als consument moet je hier voor waken en met onze tips in ons artikel kun je dus ook echte aanbiedingen van fake deals onderscheiden en maximaal profiteren van Black Friday kortingen.

Categorieën
Webshops Webshops
Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs