Waarom je geen houten vloer in de badkamer moet neerleggen

Waarom je geen houten vloer in de badkamer moet neerleggen

Een mooie houten vloer kan een ruimte een luxueuze uitstraling geven en voor meer sfeer zorgen. Houten vloeren zien we dan ook terug in woonkamers, keukens en zelfs in slaapkamers. De kanttekening is dat houten vloeren veel onderhoud nodig hebben. Je kunt ze niet schoonmaken met allerlei soorten schoonmaakmiddelen en met te warm water. Dan kun je de vloer namelijk ernstig beschadigen. En hout en vocht zijn ook niet de grootste vrienden. In onze blog vertellen wij waarom het dus ook geen goed idee is om een houten vloer in de badkamer neer te leggen en welke alternatieven je hebt.

Wat doet water en vocht met een houten vloer?

Water en hout zijn niet de grootste vrienden van je sanitair. Tenzij het hout behandeld is met bijvoorbeeld een olie of beits. In de tuin zie je dat bijvoorbeeld houten tuinhuisjes weinig last hebben van de regen, omdat ze met olie of beits zijn behandeld. Niettemin kan regen en dus water voor verkleuringen en andere vervelende zaken zorgen. In huis is dat niet anders. Als je een parketvloer of een laminaatvloer met te heet water en een te natte dweil zou dweilen, kunnen houten planken gaan splijten en kromtrekken. Met andere woorden, je vloer loopt schade op met als gevolg dat je planken, grotere delen of zelfs een complete vloer moet vervangen.

Geen houten vloer voor in de badkamer

De badkamer is één van de meest vochtige ruimtes in huis en daarom is het ook niet slim om hier een houten vloer neer te leggen. Het is een hoogstwaarschijnlijke zekerheid dat je de houten vloer binnen enkele maanden tot jaren zou moeten vervangen. Zelfs als je na het douchen of badderen de badkamer droogt en als er een goed ventilatiesysteem aanwezig is. Een houten vloer en de badkamer is dus geen goede combinatie.

Hout in de keuken

In een mooie landelijke keuken zou je het liefste een houten vloer en spatwand willen installeren, maar ook in de keuken kan het behoorlijk nat worden. Zeker als er iemand binnen het huishouden er telkens weer een zwembad van maakt als die met de hand een afwas doet. De grote vraag is dan ook of een houten vloer en spatwand de meest verstandige keuzes zijn. Wij denken van niet.

Wat is het alternatief?

Nu snappen wij dat het een flinke domper is dat je nu weet dat een houten vloer in de badkamer en in de keuken geen goede ideeën zijn, maar je hebt gelukkig alternatieven. Waarmee je toch het gevoel hebt dat er in je doucheruimte een houten vloer ligt. Zo zou je kunnen kiezen voor een vinyl met een houtprint. Vinyl kun je prima in een badkamer neerleggen, omdat het materiaal vochtbestendig is. Een nadeel is dat vinyl niet in de buurt komt van het uiterlijk van echt hout. Houtlook tegels zouden dan een mooier alternatief zijn, want deze tegels zijn niet van echt hout te onderscheiden. Zo heb je wel het idee dat je een houten vloer hebt liggen, maar je geniet van de voordelen van een keramische tegel. Die wel vochtbestendig zijn. Houtlook tegels koop je bij speciaalzaken, zoals Tegelmegashop.

Categorieën
Sanitair Sanitair
Gerelateerde bedrijven
Tegelmegashop logo
Tegelmegashop
2 beoordelingen
9
Recente blogartikelen
Welke E reader past bij jou?
Welke E reader past bij jou? 22-03-2024
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge? 21-03-2024
Lees meer blogs