Waarom een donzen dekbed de beste keuze is

Waarom een donzen dekbed de beste keuze is

Je hebt een nieuw dekbed nodig en dan ga je op zoek naar een dekbed dat lekker ligt, goed ventileert en vocht afvoert. Vooral mensen die het snel warm hebben en tijdens hun slaap transpireren hebben hier veel voordeel bij. Dekbedden heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen en het donzen dekbed is één van de duurste dekbedden die je kunt kopen. Maar het zijn ook de beste dekbedden die je kunt kopen! In onze blog vertellen we waarom dit dekbed de beste keuze is.

Een donzen dekbed zorgt voor een goede nachtrust

Een donzen dekbed zorgt voor een goede nachtrust. We liggen ongeveer een derde van ons leven in bed en des te belangrijker is het dat je lekker ligt. Natuurlijk is een goed bed en een nog beter matras belangrijk om lekker te kunnen slapen, maar het dekbed mag je zeker niet onderschatten. Het grote voordeel van een donzen dekbed is dat het dekbed lekker zacht aanvoelt en ook goed om het lichaam valt. Vooral slapers die veel in hun slaap bewegen hebben hier dus veel profijt van. 

Nooit meer met een nat dekbed wakker worden

Mensen transpireren in hun slaap en is zelfs een doelgroep die overmatig transpireert. Deze mensen worden vrijwel altijd wakker van een nat dekbed en dat is natuurlijk geen pretje. Een donzen dekbed kan vocht prima afvoeren en is daarnaast ook isolerend. Dat houdt in dat je het in de zomer lekker koel hebt en in de winter lekker warm. Dat is ook afhankelijk van welke warmteklasse het donzen dekbed heeft.

In de basis zijn er vier warmteklassen en hoe hoger de klasse des te dikker en warmer het donzen dekbed is. Wil je een dekbed dat je altijd kunt gebruiken? Dan zou een all seasons donzen dekbed de beste keuze zijn. All seasons dekbedden bestaan doorgaans uit twee delen die je van elkaar kunt losmaken en zijn dus voor alle seizoenen geschikt. Deze zijn ook wel iets prijziger dan het conventionele donzen dekbed.

Donzen dekbedden zijn duurzaam

Donzen dekbedden bestaan voor een groot deel uit eenden- of ganzendons en het is een duurzaam product. Let er dan wel even op dat de dekbedden die je wilt kopen, bij winkels zoals White Cloudz de juiste keurmerken en labels bevatten. Keurmerken en labels zeggen of het donzen dekbed uit de benodigde percentages eenden- of ganzendons bestaan en of het dons op een diervriendelijke manier is vergaard. Bepaalde keurmerken bewijzen op hun beurt weer dat de gegeven informatie op de labels ook klopt.

Een goed donzen dekbed gaat circa 15 jaar mee als je er goed voor zorgt. Dat houdt in dat je het dekbed niet met de mattenklopper of met een stofzuiger mag reinigen en het is ook niet gewenst om een dekbed uit het raam te hangen. Het beste wat je kunt doen is om het dekbed te laten liggen en de ramen tegenover elkaar open te zetten. Even goed schudden voor gebruik is ook een goede methode om het donzen dekbed goed en lekker fris te houden. 

Categorieën

Slaapcomfort Slaapcomfort

Gerelateerde bedrijven

White Cloudz logo
White Cloudz
2 beoordelingen
9,5

Recente blogartikelen

Hoe kom ik gewicht aan?
Hoe kom ik gewicht aan?
01-12-2022
Hoe val ik verantwoord af?
Hoe val ik verantwoord af?
30-11-2022
Lees meer blogs