Waarom een bloemkoolbodempizza een verantwoorde keuze is

Waarom een bloemkoolbodempizza een verantwoorde keuze is

We weten het allemaal: pizza is dan wel ontzettend lekker, maar niet bepaald een verantwoorde voedingskeuze. Bloemkoolbodempizza’s brengen daar verandering in. Bijkomend voordeel: je kunt zo’n pizza zelfs bij je thuis laten bezorgen. In dit artikel lees je wat een bloemkoolbodempizza een verantwoorde keuze maakt.

Een bodem boordevol groenten

Bloemkoolbodempizza’s zorgen ervoor dat pizza eten voortaan wel in een gezond voedingspatroon past. Met de term ‘bloemkoolbodempizza’ wordt gedoeld op een pizza met een bodem die (gedeeltelijk) bestaat uit bloemkool. Dit maakt het buitengewoon eenvoudig om extra groenten binnen te krijgen (en het is nog smaakvol ook). En dat is geen overbodige luxe. De volwassen Nederlander krijgt namelijk structureel te weinig groenten binnen. Ter illustratie: enkel 15% van de volwassen Nederlands komt aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. En niet alleen voor volwassenen biedt de bloemkoolbodem de uitkomst. Ze zijn ook nog eens bijzonder kindvriendelijk. Het is voor ouders vaak niet eenvoudig om hun kinderen voldoende groenten te laten eten. Met een bloemkoolbodem wordt dat een stuk makkelijker. En dat terwijl de kinderen het waarschijnlijk niet eens door hebben.

Een gezonder en voedzamer alternatief

Met een bodem die tenminste voor 37% uit bloemkool dient te bestaan, krijg je dus in de eerste plaats extra groenten binnen. Daarnaast bevat zo’n bloemkoolbodem doorgaans ook nog eens zo’n 40% minder suiker, 60% minder zout en 60% méér vezels. Wel zo belangrijk: dit gaat niet ten koste van de smaak. Bloemkoolbodems zijn namelijk zodanig (door)ontwikkeld dat ze precies als de oude vertrouwde bodems smaken.

Oftewel: een bloemkoolbodempizza is zowel een vele malen gezonder als voedzamer alternatief van de reguliere variant, zonder dat de smaak en daarmee de volledige pizza-ervaring verloren gaat. Geen wonder dus dat de bloemkool pizza de laatste jaren ontzettend in populariteit toegenomen is. Ze zijn te verkrijgen bij de grote(re) supermarkten, maar sinds kort bezorgt New York pizza ze zélfs bij je thuis. Je eet zo’n bloemkoolbodempizza gewoon met de ingrediënten die je maar wenst, maar dan in een verantwoord jasje.

Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Heb jij al gehoord van Jotun verf?
Heb jij al gehoord van Jotun verf? 10-04-2024
Lees meer blogs