Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe slippers?

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe slippers?

Slippers zijn immens populair onder de mensen die graag in zomerkleding lopen. En laten we ook eerlijk zijn, want het is natuurlijk heerlijk om op de warme dagen de voetjes lekker te laten ademen. Ook voor bij het zwembad, op de camping en in openbare doucheruimtes zijn slippers meer noodzaak dan gewenst. Bijvoorbeeld om jezelf te beschermen tegen zwemmerseczeem. Maar waar moet je op letten wanneer je nieuwe slippers koopt? In onze blog vertellen we er meer over.

Let op de maat

Slippers koop je vaak een maatje groter dan je daadwerkelijke schoenmaat en dat heeft een reden. Slippers vallen anders en bij te kleine slippers loop je het risico dat je tenen en je hak uitsteken. Dat is niet alleen geen fraai gezicht, maar ook allesbehalve comfortabel. Je kunt zelfs pijn krijgen en dat wil je natuurlijk voorkomen. In de regel kies je een maat die een kwart of een halve maat groter is dan je daadwerkelijke schoenmaat. Uiteraard is de beste methode om ze te passen en om dan te beoordelen of de slippers wel goed zitten.

Koop slippers, omdat ze lekker zitten

Dat is gelijk een mooi bruggetje naar het feit dat je ook slippers moet kopen die lekker zitten. Slippers heb je natuurlijk in verschillende soorten, maten en uitvoeringen en je moet er natuurlijk wel comfortabel op kunnen lopen. Wees jezelf er altijd wel van bewust dat slippers nauwelijks tot feitelijk geen steun bieden aan je voeten. Staat er een lange wandeling op de agenda? Kies dan niet voor het makkelijk schoeisel en trek comfortabele gympen of goede wandelschoenen aan. Daar heb je dan veel meer profijt van. Ja, ook wanneer het warm is.

Bijpassende slippers kopen

Het is ook van belang dat je meerdere paar slippers koopt als je verschillende zomeroutfits hebt. Je slippers moeten natuurlijk wel bij je outfit passen. Ondanks dat comfort op de eerste plaats komt, mogen slippers ook best modieus zijn. En natuurlijk moet je jezelf ook aan de ongeschreven wetten houden. Het is bijvoorbeeld geen fijn gezicht om sokken te dragen wanneer je slippers draagt. Ondanks dat heel veel mensen dit doen. We kennen allemaal het beeld wel van de populaire Adidas slippers gecombineerd met witte sportsokken. Ja, mensen lopen er zo bij, maar mooi is wel iets anders. Uiteraard zal niemand je het verbieden als je toch voor die stijl kiest.

Koop kwaliteit

Omdat mensen vaak meerdere paar slippers kopen gaan ze ook vaak voor budget. Voor enkele euro’s heb je al slippers en dan kun je een mand of kast vol leggen met slippers in alle soorten en kleuren die je maar kunt verzinnen. Maar wees jezelf ervan bewust dat ook de kwaliteit wel goed moet zijn. Zeker als je er toch regelmatig op wandelt. In dat geval kun je dus beter kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Kun je dan een aantal paar slippers minder kopen? So be it! Slippers die comfortabel zitten en er ook voor zorgen dat je geen blaren krijgt zijn immers veel meer waard.

Wil je meer weten over de leukste zomerkleding? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs