Waar let je op bij het kiezen van een traplift?

Waar let je op bij het kiezen van een traplift?

Heb jij of heeft iemand in je omgeving een traplift nodig en ben je op zoek naar informatie? Dan komt er waarschijnlijk heel wat op je af. Je bent immers niet elke dag bezig met het onderwerp trapliften. Want waar let je nu eigenlijk op bij het kiezen van een traplift? Wij helpen je in dit artikel op weg.

Verschillende trapliftmodellen

Er bestaan verschillende soorten trapliften, net als dat er verschillende soorten trappen bestaan. Welk trapliftmodel het meest geschikt is, hangt af van verschillende zaken, zoals de vorm van de trap. Elk trapliftmodel heeft zijn eigen voordelen. Maak daarom voor jezelf een lijstje met wat jij belangrijk vindt. Vind je veiligheid belangrijk? Kies dan voor een traplift die bijvoorbeeld automatisch naar de overloop toedraait voor een veilige op- en afstap. En moet de beloopbaarheid van jouw trap met bochten zo optimaal mogelijk zijn? Het trapliftmodel moet dan aan de binnenzijde van de trap geplaatst kunnen worden. Zo blijft de brede kant van de treden vrij. Ook de mate van compactheid van de traplift speelt hierin een belangrijke rol.

Financiering van de traplift

De meeste trapliftleveranciers bieden zowel nieuwe als tweedehands trapliften aan. Voor tweedehands geldt dat je voordeliger uit bent, maar je bent wel afhankelijk van de beschikbare voorraad. Nieuw biedt volledige keuzevrijheid. En je kunt een traplift huren of kopen. Huren is vooral interessant als je de traplift maar kort nodig hebt. Als je een beperkt budget hebt zijn huren en tweedehands interessant. Maar je kunt ook kijken of je in aanmerking komt voor traplift vergoedingen.

Na de aankoop: garantie en service

Je staat er misschien niet bij stil, maar oriënteer je ook op de service na aankoop. Het kan natuurlijk gebeuren dat je traplift een storing heeft. Of dat je aanspraak moet doen op de garantie. Hoe heeft de leverancier van dat geregeld? Verdiep je goed in de verschillende garanties die aangeboden worden. En als je onbezorgd gebruik wilt maken van de traplift doe je er goed aan om een leverancier te kiezen met een landelijk servicenetwerk en een servicedienst die 24 uur per dag werkt. Zo word je altijd en op elk moment van de dag geholpen.

Vraag een adviesgesprek aan

Hoewel je online en in brochures veel informatie kunt vinden, is het altijd belangrijk om een adviesgesprek aan te vragen. Een ervaren trapliftadviseur bezoekt je thuis, bekijkt je trap en vertelt je precies wat er mogelijk is. De adviseur kan je ook veel vertellen over de verschillende modellen die geschikt zijn voor jouw trap en wat de voordelen zijn.

Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Heb jij al gehoord van Jotun verf?
Heb jij al gehoord van Jotun verf? 10-04-2024
Lees meer blogs