Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie

Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie

Pasen staat weer voor de deur, en wel van vrijdag 7 april tot en met maandag 10 april. Een lekker lang paasweekend dus. En met wie vier je Pasen beter dan met je familie? 

Om alles uit het paasweekend te halen en er heerlijk van te genieten hebben we vijf ideeën voor je op een rijtje gezet.

 

#1 - Een lekker lang weekend weg

Als je budget het toelaat en je behoefte hebt om er even helemaal uit te zijn, dan is het paasweekend een ideaal moment om dat doen. Ga bijvoorbeeld met het gezin naar Texel of een ander waddeneiland, of boek een aantal nachtjes in een gezellig vakantiepark in Nederland of net over de grens. Even helemaal weg!

#2 -  Een weekend vol uitjes 

In plaats van een lang weekend weg kun je ook kiezen voor een aantal uitjes verspreid over de vier dagen. Zo is het elke dag vakantie en doe je steeds iets nieuws. Wat dacht je van een strandwandeling, een pretpark, een Escape Room, kinderpaintball of lasergamen? Stuk voor stuk super leuke activiteiten die van je paasweekend een groot succes maken!

#3 -  Ouderwets eieren zoeken

Saai? Welnee! De ouderwetse eierzoektocht kun je bovendien zo leuk maken als je zelf wil. Je kunt zelf paaseieren in en om het huis verstoppen, maar je kunt ook een heuse speurtocht in elkaar zetten en eieren in de buurt verstoppen met allerlei opdrachten erbij. Hoe creatiever en gekker, hoe beter! En na het zoeken smikkel je de eieren natuurlijk lekker met z’n allen op.

#4 - Struinen op een paasmarkt

Je bent vast wel eens op tweede paasdag naar een meubelboulevard geweest.  Hoogstwaarschijnlijk uit verveling… want ja, je had toch niks beters te doen. Een veel leuker idee is een paasmarkt bezoeken. Nederland zit vol met hartstikke gezellige paasmarkten, zoals Paasmarkt Lange Vijverberg in Den Haag, Paasmarkt Enkhuizen in Enkhuizen en de Paasbraderie in Volendam.

#5 - Eindelijk die familiereünie 

Als je niet heel dichtbij je familie in de buurt woont, dan zie je elkaar waarschijnlijk niet regelmatig. En zeker niet met de hele familie bij elkaar. Maak daar tijdens het paasweekend verandering in en spreek met de hele familie af. Kom bijvoorbeeld bij elkaar voor een lekkere paasbrunch gevolgd door een aantal leuke activiteiten of ga samen een weekend weg in een groot familiehuis of vakantiepark. Als je niet met z'n allen bij elkaar kunt komen op dezelfde dag, bezoek je familie dan in delen. Elke dag bezoek je dan een ander deel van de familie. 

 

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs