Tips voor een goedkoop dagje weg

Tips voor een goedkoop dagje weg

Een dagje weg is leuk en gezellig, maar het kan ook enorm prijzig zijn. En reken je winst maar uit als je met het hele gezin naar de Efteling of een ander attractiepark gaat. Je bent veel geld kwijt aan toegangsbewijzen terwijl je in het park ook iets wilt eten en drinken. En dan nog maar te zwijgen over de benzine en het parkeergeld dat je kwijt bent. Maar het leuke aan het plannen van een dagje weg is dat je ook wel weer zo duur kunt maken als je zelf wilt. In onze blog geven we handige tips voor een goedkoop dagje weg.

Neem zelf eten en drinken mee

Je gaat toch naar de Efteling of een ander attractiepark? Neem dan gewoon zelf een rugtas met wat eten en drinken mee. Dan hoef je geen dure consumpties in het pretpark te kopen. Dat levert al een flinke besparing op. Natuurlijk kun je ook zelf eten en drinken meenemen als je bijvoorbeeld naar het park of het strand gaat. Ook strandtentjes, kiosken en andere horecagelegenheden vragen een aardige euro voor een drankje of een hapje. Als je het zelf meeneemt ben je veel goedkoper uit.

Ga naar het park of het strand

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een pretpark of een museum te bezoeken, maar je kunt jezelf ook prima vermaken in het park of op het strand. Zeker wanneer het lekker weer is. Neem een handdoek en wat te lezen mee, een frisbee of een bal en een tas of koelbox gevuld met lekkers. Met een Bluetooth speaker op batterij en een smartphone kun je zelfs voor een beetje muziek zorgen. Let er dan wel op dat je niemand tot last bent. Maar op die manier kun je heel eenvoudig en ook nog eens goedkoop een dagje de deur uit.

Koop tweedehands tickets en toegangsbewijzen

Tickets en toegangsbewijzen zijn over het algemeen vrij prijzig, maar je kunt wel een flinke euro besparen als je op zoek gaat naar tweedehandse tickets. Mensen die helaas niet kunnen bieden tickets via het internet aan. Op platformen, zoals TicketSwap. Je kunt dan ook het beste hier even kijken of er tickets en toegangsbewijzen worden aangeboden voordat je ze aan de kassa koopt. Dat kan een flinke euro schelen. Een andere truc is om je tickets alvast online aan te schaffen. Dan zijn ze vaak ook goedkoper dan wanneer je aan de kassa staat. Of kies voor een NS-combinatieticket. Met een NS-combinatieticket heb je een toegangsbewijs en reisticket in één en ben je ook goedkoper uit. En je hoeft ook de auto op dure benzine niet te pakken.

Doe mee met spaaracties

Wil je geld besparen op tickets en toegangsbewijzen? Doe dan mee met spaaracties. Veel grote bedrijven, zoals supermarkten, bouwmarkten en tankstations bieden spaarsystemen aan waarmee je punten spaart. En die punten zijn ook vaak weer in te wisselen voor gratis tickets of aantrekkelijke kortingen op entreebewijzen. Zo kun je ook nog eens lekker goedkoop een dagje weg! Wil je meer weten over een dagje weg in Nederland? Lees dan ook ons artikel “Dagje weg; De leukste uitjes in Nederland.”.

Categorieën
Dagje weg Dagje weg
Recente blogartikelen
PlayStation Portal: alles wat je wil weten
PlayStation Portal: alles wat je wil weten 04-12-2023
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau 01-12-2023
Lees meer blogs