Tips om een parasol te kopen

Tips om een parasol te kopen

Nu de temperaturen in Nederland in de zomer steeds hoger komen te liggen, doen we er alles aan om ook de verkoeling weer op te zoeken. In de schaduw is het al een stuk aangenamer dan in de volle zon. Daarom zijn parasols steeds populairder. Is jouw terras ook toe aan meer schaduw? Lees dan verder en ontdek onze tips zodat een geschikte parasol kopen appeltje eitje wordt.

Keuze in kwaliteit

Bij het zoeken naar een nieuwe parasol kom je waarschijnlijk heel veel prijsverschillen tegen. Dit heeft alles te maken dat er heel veel kwaliteitsverschil zit in parasols. Denk maar aan een kleine strandparasol die je in het zand kunt steken t.o.v. een grote zweefparasol die een eigen parasolvoet heeft. Ga daarom goed bij jezelf ten raad naar welke kwaliteit je op zoek bent.

Voor een tuinparasol is het sowieso belangrijk om een degelijke parasol aan te schaffen. Je hebt namelijk in Nederland te maken met verschillende weerstypen, dus de parasol moet daar wel tegen kunnen en meerdere jaren meegaan. Parasols van Shadowline zijn van goede kwaliteit en hebben diverse mogelijkheden om deze te plaatsen in de tuin. Maar wil je nu nog betere kwaliteit van het materiaal van de mast, de afwerking en het bedieningsgemak? Kijk dan eens naar Glatz parasols. Dit zijn de Porsches onder de parasols.

Hoeveel schaduw wil je?

Meestal plaatst men een parasol op een terras bij een tuinset. Dan kijken we hoe groot de parasol is en hoe groot de ruimte is die schaduw nodig heeft. Bij de tuinsets van Kees Smit Tuinmeubelen gaan ze net een stapje verder. Daar kijken ze naar schaduwoppervlakte. Want een veelgemaakte fout is dat een parasol van twee meter bij twee meter ook dezelfde hoeveelheid schaduw geeft. Natuurlijk is dit afhankelijk van de stand van de zon, maar vaak ligt dit getal wel wat lager. De oppervlakte schaduw is altijd wat minder dan de grootte van de parasol. Nu je deze tip weet, kun je makkelijker uitrekenen hoe groot je parasol moet zijn.

Kies je favoriet

Als je de praktische zaken duidelijk hebt qua kwaliteit en grootte, is het tijd om puur naar het uiterlijk van een parasol te kijken. Nu mag je echt naar eigen smaak keuzes maken. Houd je van felgekleurde parasols of wil je een doek in een rustige kleur? Goed om te weten is dat textiel altijd wat terugloopt in kleur door de zon die erop staat. Hoe bonter de kleur, hoe harder deze in kleur kan gaan teruglopen. Wil je dit zoveel mogelijk vermijden? Neem dan een lichte kleur parasol.

Daarnaast kun je kiezen voor sierlijke volants aan je parasol of juist eentje met strakke lijnen. Hetzelfde geldt voor het soort parasols. We kennen de normale parasol met de mast in het midden, maar ook de moderne zweefparasol. Ideaal om aan de rand van het terras te plaatsen en toch de schaduw boven de tuinset te krijgen. Bij een rond terras is het erg leuk om te kiezen voor een ronde parasol. Dit sluit perfect op elkaar aan, en maakt je terras helemaal af. Dan is het alleen nog aan jou om gewoon te gaan genieten in de schaduw.

 

Categorieën
Tuin Tuin
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs