Leuke steden in Duitsland voor een dagje shoppen

Leuke steden in Duitsland voor een dagje shoppen

We laten graag de portemonnee wapperen en we vinden het leuk om te winkelen voor elektronica producten, kleding en beautyproducten. Die ene televisie willen we toch het liefste eerst in het echt zien voordat we die bestellen of dat ene truitje of die mooie broek wil je eerst even passen. Of je wilt eerst een lekker luchtje ruiken voordat je het koopt. In Duitsland kun je goed winkelen en soms zijn de prijzen zelfs iets lager dan hier in Nederland. Maar in welke steden kun je een dagje shoppen? In onze blog vertellen we er meer over. Wil je weten welke leuke uitjes er nog meer zijn in Duitsland? Lees dan ook ons artikel.

Centro in Oberhausen

Ben je op zoek naar het grootste winkelcentrum van Europa? Dan hoef je niet ver te rijden. Binnen drie uur rijd je van Utrecht naar Oberhausen en aan de grens van de Duitse stad vind je Centro! Centro bevat meer dan 220 winkels die verspreid liggen over een oppervlakte van 120.000 vierkante meter. Je kunt hier gratis parkeren en zowel bekende als minder bekende winkels bezoeken. Veel winkels vind je ook in winkelcentra in Nederland, maar een groot aantal Duitse winkels, zoals Kaufland zijn hier ook vertegenwoordigd. Daarnaast kun je met je tassen vol even uitpuffen en genieten van een hapje en een drankje in de onlangs gerenoveerde foodcorner!

Düsseldorf; bezoek de Königsallee en sevens - Home of Saturn Shoppingcenter

Düsseldorf ligt ook op een relatief korte rijafstand van Utrecht en hier vind je maar liefst vijf verschillende winkelcentra waar je zowel bij bekende als minder bekende winkels kunt shoppen. Het mooiste en meest exclusieve winkelcentrum is sevens - Home of Saturn Shoppingcenter dat vlakbij de Königsallee ligt. Hier vind je meer traditionele winkels in een vrij modern winkelcentrum. De Königsallee is ook zeker een bezoekje waard als je flink wat euro’s wilt uitgeven of als je wilt genieten van prachtige etalages vol met exclusieve producten. Hier vind je winkels van wereldberoemde en dure merken, zoals Rolex, Armani, Gucci en Chanel.

De kerstmarkt in Keulen

In het najaar is het zeker de moeite waard om de historische stad Keulen te bezoeken. Keulen ligt op circa drie uur rijden van Utrecht en staat natuurlijk bekend om de Dom. Het prachtige historische bouwwerk dat op een groot plein staat. In de feestperiode vind je hier ook een groot deel van de kerstmarkt. Maar Keulen is eigenlijk het hele jaar door wel een stad waar je lekker kunt winkelen. Er zijn meerdere winkelstraten en winkelcentra waarvan de Hohe Straße de meest bekende is! Je vindt hier zowel bekende als minder bekende winkelketens. Het leuke aan de winkelstraat is dat je hier ook veel lokale ondernemers en boetiekjes vindt! Hier vind je lokale en exclusieve producten die je nergens anders vindt! Daarnaast zijn er ook genoeg horecagelegenheden waar je na het bezoeken van al die winkels even lekker kunt genieten van een hapje en een drankje. Een klein nadeel is dat parkeren in Keulen niet alleen duur, maar soms ook een uitdaging is.

Categorieën
Uitjes Uitjes
Recente blogartikelen
Hoe kan je passief inkomen verdienen door in crypto te investeren?
Hoe kan je passief inkomen verdienen door in crypto te investeren? 17-03-2024
Kies voor comfort in huis
Kies voor comfort in huis 11-03-2024
Lees meer blogs