Leuke steden in België voor een dagje shoppen

Leuke steden in België voor een dagje shoppen

Is er een betere reden te verzinnen dan om te shoppen als je een dagje weg wilt? Vast wel, maar het staat buiten kijf dat we graag leuke steden bezoeken om onze portemonnee te laten wapperen. In België heb je enorm veel leuke steden waar je gerust jezelf een dag kunt vermaken door talloze winkels te bezoeken. In onze blog hebben we dan ook de leukste steden in België voor een dagje shoppen op een rijtje gezet. Wil je weten welke uitjes in België het leukste zijn? Lees dan ook ons artikel!

Shoppen in Antwerpen; De tweede stad van België

Antwerpen is niet de hoofdstad, maar wel de tweede stad van België en de perfecte locatie als je wilt winkelen. Antwerpen staat bekend om het historische centrum, het grote plein en de vele horecagelegenheden, maar je vindt hier ook zowel bekende winkelketens als grote warenhuizen en pittoreske boetiekjes. Bezoek bijvoorbeeld de bekendste winkelstraat Meir of ga richting het Quartier Latin als je op zoek bent naar winkels van bekende en wat duurdere merken, zoals Gucci, Armani en Hermès.

Brussel; Shoppen in de hoofdstad van België

Brussel is de hoofdstad van België en een cultureel centrum. Maar shoppers kunnen de creditcard alvast opwarmen als ze een dagje naar Brussel gaan. Je vindt hier een zee aan winkels. Bekende ketens vind je op de Nieuwstraat, maar je kunt ook de wat exclusieve winkels en boutiques van Brussel bezoeken. Een groot voordeel is dat je bij veel winkels in Brussel vintage en antiek vindt. Dus de liefhebbers van vintage en antiek zullen in Brussel ongetwijfeld slagen!

Winkelen in shopping centre Maasmechelen Village

Wil je in mooie kleding rondlopen, maar heb je geen zin om de volle mep te betalen voor bekende modemerken als Ralph Lauren, Tommy Hilfiger en Armani? Dan moet je zeker naar het shopping centre Maasmechelen Village. Maasmechelen Village is heel goed te vergelijken met Bataviastad in Lelystad (Nederland) en hier vind je talloze outlet shops waar je met mooie kortingen merkkleding kunt kopen.

Bezienswaardigheden en winkels; Bezoek Brugge

Brugge staat natuurlijk bekend als dé middeleeuwse stad van België en hier vind je prachtige bezienswaardigheden in de vormen van oude panden, kerken en kathedralen en kastelen. Maar er is veel meer te doen in Brugge dan rondwandelen en mooie bouwwerken spotten. Je kunt hier ook prima winkelen. Toch vind je in Brugge minder gevestigde ketens die je in vrijwel ieder winkelcentrum tegenkomt. Brugge staat meer bekend om de wat kleinere en exclusieve winkels, waar je logischerwijs dus ook andere producten tegen het lijf loopt.

Shoppen in de hoofdstad van de smaak

Hasselt is een populaire stad voor zowel de Belgen als Nederlanders en dat heeft voor een groot deel te maken met de mooie ligging in het oosten van België. Maar het is ook de stad van de smaak waar je talloze mooie horecagelegenheden vindt. Maar in het centrum vind je op ongeveer een oppervlakte van 800 meter ook meer dan 600 winkels. Zowel bekende winkelketens als kleinere speciaalzaken. Waar je niet alleen de overheerlijke streekproducten kunt kopen, maar ook andere leuke producten kunt vinden.

Categorieën
Dagje weg Dagje weg
Recente blogartikelen
Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster?
Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster? 08-05-2024
Wat zijn de beste hogedrukreinigers?
Wat zijn de beste hogedrukreinigers? 07-05-2024
Lees meer blogs