Lees onze onmisbare barbecue tips

Lees onze onmisbare barbecue tips

Wil je lekker barbecueën en heb je geïnvesteerd in een goede barbecue? Dan ben je er nog niet en je mag jezelf nog geen grillmeester noemen. Vooral beginnende barbecuers hebben moeite met het bereiden van het perfecte gerecht en daar is ook helemaal geen schande in. Natuurlijk kun je wel wat hulp gebruiken en daarom geven we in onze blog onmisbare barbecuetips.

Aanmaakblokjes gebruiken

De barbecue moet je aansteken en veel beginnende barbecuers maken een cruciale fout door een brandstof te gebruiken, zodat de kolen lekker warm worden. Een scheut spiritus of een beetje aanstekervloeistof gebruiken, zijn zaken die helaas vaker voorkomen dan je denkt. Het vervelende hieraan is, dat de vloeistoffen die je gebruikt je gerechten een chemische bijsmaak kunnen geven en dat wil je natuurlijk niet. Gebruik daarom aanmaakblokjes om het vuur op te steken.

Deksel openen en sluiten

Een beginnersfout die relatief vaak voorkomt is dat de deksel van de barbecue regelmatig wordt geopend en gesloten. Om zogenaamd te kijken of het allemaal nog goed gaat. Ook met de deksel open barbecueën is een fenomeen dat heel vaak voorkomt. Het probleem is dat je de luchtcirculatie in de barbecue onderbreekt en dat bijvoorbeeld het stuk vlees sneller gaar is aan de buitenkant dan als aan de binnenkant. Geen goed idee dus. Ook de rokerige barbecue smaak kan niet goed in het vlees trekken als je met de deksel opent bakt of de deksel regelmatig opent en sluit.

Gebruik handige voorwerpen

Toch wil je een vinger aan de pols houden en weten of de barbecue op temperatuur is en of het vlees gaar is. Daar kun je het beste handige voorwerpen voor gebruiken, zoals een thermometer en een vleesthermometer. Deze handige voorwerpen helpen je om een grillmeester te worden en het is ook niet meer nodig om continu de deksel te openen om te kijken of je gerecht wel goed gaar is. Je moet natuurlijk wel goed onderzoek doen naar op hoeveel graden je gerecht gebakken moet worden en hoe lang het ongeveer nodig heeft voordat het vlees goed gaar is.

Op de juiste manier barbecueën

Ieder stuk vlees of vis vraagt om een andere aanpak. Een hamburger heb je binnen een mum van tijd gebakken, maar een dik stuk vlees heeft wel wat meer tijd nodig. Met de juiste barbecue technieken maak je een overheerlijk gerecht. Lees je dus goed in als je met een bepaald gerecht aan de slag wilt en pas de technieken toe die ervoor zorgen dat je gasten smullen van een heerlijk stuk vis of vlees. Je kunt bijvoorbeeld voor zowel de indirecte als directe barbecuetechniek kiezen of kies voor de vaak toegepaste 50/50 grillmethode.

Barbecue reinigen

De laatste tip heeft natuurlijk betrekking op het onderhouden van je barbecue. Als je klaar bent en de barbecue is afgekoeld, is het slim om ‘m goed schoon te maken. Niet met chemische schoonmaakmiddelen, maar met speciale schoonmaakmiddelen en borstels. Ook een schraper is geen overbodige luxe, zodat je de kuip kan ontdoen van aangekoekt vet. Uiteindelijk kun je met het juiste gereedschap je barbecue goed onderhouden. Dat zorgt niet alleen voor een verlenging van de levensduur van je barbecue, maar ook dat de eerstvolgende keer dat je gaat barbecueën het een succes wordt. Resten van de vorige keer kunnen dan namelijk de smaak van je vlees of vis niet meer negatief beïnvloeden.

Wil je weten hoe je een goede barbecue koopt? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Tuin Tuin
Recente blogartikelen
De belangrijkste functies op een airco
De belangrijkste functies op een airco 15-07-2024
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen?
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen? 12-07-2024
Lees meer blogs