Honden en reizen: tips voor het plannen van een hondvriendelijke vakantie

Honden en reizen: tips voor het plannen van een hondvriendelijke vakantie

Als echte hondenliefhebber wil je het liefste alles samen met je hond doen. Niet alleen samen wandelen, samen spelen en knuffelen, maar misschien ook wel samen op vakantie. Het is natuurlijk wel zo dat je niet altijd zo maar je hond kan meenemen op vakantie en dus moet je van tevoren uitzoeken hoe je samen met je hond de beste vakantie kan beleven. Het moet niet alleen voor jou een goede vakantie worden maar ook je hond moet het naar z’n zin hebben. Ook moet je eraan denken al de benodigdheden van je hond mee te nemen waaronder de drink- en voederbak, speelgoed en de hondenriem. Mocht je overwegen om je hond mee te nemen op vakantie, dan lees hierna verder en krijg tips voor het plannen van een hondvriendelijke vakantie.

Hondvriendelijke vakantie

Allereerst moet je weten of je hond kan en wil reizen. Is hij fit genoeg en vindt hij het ook fijn om in de auto te zitten bijvoorbeeld. Verder moet je op de hoogte zijn van de vervoersvoorschriften voor honden van het land waar je naar toe gaat.  Als alle vaccinaties en reispapieren voor je hond in orde zijn en hij het leuk vindt om te reizen dan is het belangrijkste wat jullie samen gaan doen op vakantie. Een hondvriendelijke vakantie betekent dat jullie samen dingen doen waar ook de hond van geniet, zoals wandelen, spelen en misschien zwemmen. Vergeet dan ook zeker niet om de favoriete hondenspeeltjes voor binnen en buiten in te pakken. Tenslotte is ook de keuze van de accommodatie en het klimaat belangrijk.

Checklist voor een blije hond

Als de reis, de reisbescheiden, de formaliteiten en de accommodatie gepland zijn en de hond gaat mee op reis, maak een checklist wat je ook allemaal voor hem mee moet nemen. Zoals gezegd, een speeltje voor binnen en misschien een bal. Een mat of een kussen die dient als slaapplek. Pak de voer- en waterbak in, en wat lekkere snacks. Vergeet de hondenriem niet en de tekentang en dan kom je een heel eind. Doe je hond ook een penning of plaatje om met je contactgegevens, je moet er toch niet aan denken dat jullie van elkaar gescheiden worden. Als je alles goed plant dan zal het vast en zeker een heerlijke vakantie worden voor zowel jou als voor je trouwe viervoeter. 

Recente blogartikelen
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Wat is Dolby Atmos en Dolby Vision?
Wat is Dolby Atmos en Dolby Vision? 23-04-2024
Lees meer blogs