Hoe zorg je ervoor dat je intieme producten lang meegaan?

Hoe zorg je ervoor dat je intieme producten lang meegaan?

Als je hebt geïnvesteerd in een seksspeeltje, zoals een vibrator of een dildo, wil je natuurlijk dat je intieme producten zo lang mogelijk meegaan. Niet alleen vanwege de prijs, maar als je tevreden bent over het product, is het wel zo fijn dat je er ook telkens weer opnieuw van kunt genieten. Maar hoe zorg je ervoor dat je intieme producten lang meegaan? In onze blog geven we een paar handige tips.

Schoonmaken na de sessie

Een seksspeeltje moet je goed schoonmaken en dat heeft een reden. Je vibrator of andere intieme producten komen in contact met je intieme delen en lichaamsvocht bevat bacteriën die op het speeltje terechtkomen. Als je net het hoogtepunt hebt bereikt is het schoonmaken van je speeltje natuurlijk niet gelijk top of mind. Het liefst leg je het speeltje weer terug in het nachtkastje of onder het bed en wil je jezelf het liefste even omdraaien en nagenieten. Toch is het belangrijk om uit bed of van de bank te kruipen om je speeltje een goede poetsbeurt te geven.

Wat gebeurt er als je het speeltje niet reinigt?

We hoeven je niet uit te leggen dat het schoonmaken van het speeltje belangrijk is, maar we doen het voor de zekerheid toch. Wanneer je het seksspeeltje niet schoonmaakt en weglegt, hopen bacteriën en ander vuil zich op. De eerstvolgende keer dat je een vibrator of dildo gebruikt, kunnen deze bacteriën in contact komen met je huid en intieme delen. Met als gevolg dat je bijvoorbeeld infecties kunt oplopen. En daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Wees je er ook van bewust dat lichaamsvocht een seksueel overdraagbare aandoening kan overdragen. En een soa is het laatste wat je wilt. Wees je er ook van bewust dat het gebruik van een seksspeeltje niet onder veilige seks valt. Als je bijvoorbeeld samen het speeltje gebruikt, is het slim om het speeltje van een condoom te voorzien of tussentijds te reinigen als je het deelt. Want ook via een seksspeeltje kan er een soa worden overgedragen.

Hoe maak je seksspeeltjes schoon?

Hoe je het seksspeeltje schoonmaakt, is afhankelijk van het materiaal waar het van is gemaakt. Bepaalde materialen kunnen goed tegen warm water en zeep en zijn zelfs te koken. Er zijn zelfs speeltjes die je in de vaatwasser kunt stoppen. Andere speeltjes gaan juist sneller kapot als je ze kookt of wast met water en zeep. In de handleiding van het intieme product staat vaak goed omschreven wat de correcte manier is om het speeltje schoon te maken. Het advies is dus om de handleiding goed door te lezen en dan weet je ook zeker dat je goed handelt.

Een andere manier is om voor een geschikte toy cleaner te kiezen. Deze toy cleaners zijn vaak in combinatie met het seksspeeltje dat je op het oog hebt aan te schaffen en deze zorgen ervoor dat je speeltje lang meegaat. Je kunt ze goed reinigen, wat goed is voor jezelf en voor je speeltje. Het advies is dus om dit erbij aan te schaffen als je gaat shoppen voor een nieuwe vibrator of dildo.

Wil je meer ideeën over hoe je het in de slaapkamer spannender kunt maken? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs