Hoe krijg je een winterjas schoon?

Hoe krijg je een winterjas schoon?

Een winterjas wordt nu eenmaal vies. Vooral in de winter draag je de jas intensief en de verschillende weersomstandigheden en het vuil dat door de wind wordt meegenomen, zorgen ervoor dat er vlekken in je jas komen. Terwijl je ook in een jas kunt zweten als je het te warm hebt of druk bezig bent. Dat je de winterjas moet wassen is dan ook een feit, maar hoe krijg je een winterjas schoon? In onze blog geven we een paar handige tips en trucs.

Winterjas schoonmaken met de wasmachine

Natuurlijk kun je een winterjas in de wasmachine stoppen en wassen, maar dan is het wel belangrijk dat je de instructies in het label volgt. Zo kies je ten eerste het juiste wasprogramma en ten tweede kun je ook de juiste temperatuur selecteren. Waar je eveneens op moet letten is dat je de ritsen en knopen sluit en dat je de jas binnenstebuiten keert. Dan blijft niet alleen de stof van de jas, maar ook de trommel van wasmachine goed beschermd.

Voordat je een winterjas in de wasmachine stopt

Heb je vervelende en hardnekkige vlekken in de winterjas? Dan kun je het beste de wasmachine een handje helpen door deze te verwijderen voordat je de jas in de machine stopt. Hier kun je het beste lauw water voor gebruiken. Te heet water kan de stof namelijk beschadigen. Gebruik ook geen vlekkenverwijderaar, want deze chemische stoffen kunnen eveneens de stof aantasten. Als je toch voor een middeltje kiest, volg dan nauwkeurig de instructies op.

Hoe ga je om met gewatteerde jassen?

De binnenvoering van gewatteerde jassen bestaat uit materiaal die je lekker warm houdt, maar door het wassen kan het materiaal verschuiven. Met als resultaat dat de jas niet meer zo lekker zit als voorheen. De truc is dan ook om deze jassen in combinatie met 5 losse tennisballen in de wasmachine te stoppen. De tennisballen zorgen er namelijk voor dat het materiaal van de binnenvoering weer netjes wordt verdeeld.

De winterjas goed laten drogen

Wanneer je klaar bent met het wassen van je winterjas is het belangrijk om de jas goed te laten drogen. Dit kun je het beste doen door de winterjas op een kleerhanger op te hangen en het liefste ook in de buitenlucht. Je kunt een winterjas ook in een droger stoppen, maar ook hier gelden de regels om nauwlettend de instructies in het label op te volgen en om de jas in combinatie met 5 tennisballen in de droger te stoppen. Zodat het materiaal van de binnenvoering weer goed over de jas wordt verdeeld.

Speciale materialen en hulp inschakelen

Sommige materialen mogen niet in de wasmachine en dan kun je het beste de hulp inschakelen van een professional. Ook wanneer je het niet aandurft om een winterjas zelf schoon te maken. Breng de jas dan naar bijvoorbeeld de stomerij en laat ‘m professioneel reinigen. Dan heb je geen stress en je weet ook zeker dat je jouw winterjas weer tip top en schoon terugkrijgt.

Wil je handige tips over het kiezen van de juiste winterjas? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën

Mode Mode

Recente blogartikelen

Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
27-03-2023
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
24-03-2023
Lees meer blogs