Hoe kies je de juiste bh?

Hoe kies je de juiste bh?

In ons artikel over ondergoed hebben we stilgestaan bij bh’s. Vrouwen dragen bh’s om de borsten te ondersteunen en het is een feit dat er verschillende soorten bh’s te koop zijn. Je hebt een ruime keuze uit verschillende maten, kleuren en pasvormen en je hebt natuurlijk ook keuze uit verschillende materialen waarvan het ondergoed wordt gemaakt. Hoe maak je dan de beste keuze en hoe kies je de juiste bh? In deze blog zoomen we daar dieper op in.

Cupmaat

Een van de belangrijkste dingen is dat een bh comfortabel zit. Je draagt het ondergoed immers dagelijks en ook de hele dag door. Een bh die te los zit zal te weinig ondersteuning bieden, terwijl een te strakke bh voor irritatie zorgt. Cupmaten zijn doorgaans verkrijgbaar van AA tot en met F en de beste manier om ervoor te zorgen dat je de juiste cupmaat hebt is door zowel de boven- als onderwijdte in centimeters te meten. Vervolgens check je in de maattabel welke cupmaat het beste bij je past.

Pasvorm

Naast de cupmaat speelt ook de pasvorm een belangrijke rol, want een bh in een bepaalde cupmaat hoeft nog niet te zeggen dat de bh ook perfect om het lichaam sluit. Er is eigenlijk maar een methode om te weten of de pasvorm ook de juiste is en dat is door de bh te passen. Een belangrijke tip dus. In de winkel is het passen van bh’s eenvoudig, maar als je online winkelt is dat iets ingewikkelder. Gelukkig kun je bij de meeste online kledingzaken kleding retourneren, mocht het niet naar wens zijn. Op die manier kun je verschillende soorten en maten bh’s kopen, thuis passen en het ondergoed terugsturen als het niet naar wens is.

Soorten bh’s

Naast de cupmaat en de pasvorm, is er ook nog een keuze voor een bepaalde soort bh. Een van de populairste modellen is bijvoorbeeld een sport bh, die niet alleen voldoende ondersteuning biedt, maar ook voor optimaal draagcomfort gedurende de dag zorgt. De bh is eigenlijk ontwikkeld om comfortabel te kunnen sporten, maar steeds meer vrouwen dragen dit model dagelijks. Vooral als ze een druk leven hebben en van hot naar her vliegen.

Andere populaire keuzes zijn de bh’s met volle cups en de strapless bh’s die voor meer comfort zorgen. Je kunt ook nog kiezen voor bh’s met of zonder beugel en de keuze is vaak afhankelijk van wat voor jou het beste werkt. Bh’s met beugels geven meer steun, maar kunnen op het gebied van comfort juist meer irritatie opleveren. Vooral als de bh niet de juiste maat en pasvorm heeft.

Niet zo eenvoudig

De belangrijkste tip die we kunnen geven is om de tijd te nemen om de juiste bh aan te schaffen. Het is niet heel eenvoudig, omdat er verschillende modellen zijn en het aanbod dus gigantisch is. Daarnaast is het slim om niet te beknibbelen op de prijs. Misschien vind je een goede bh te duur, maar wees je ervan bewust dat je het ondergoed dagelijks nodig hebt en voor meerdere uren aaneengesloten draagt.

Recente blogartikelen
Hoe helpt het flossen van je tanden om een gezond gebit te houden?
Hoe helpt het flossen van je tanden om een gezond gebit te houden? 15-10-2024
Overzicht van de nieuwste technologieën in gehoorapparaten
Overzicht van de nieuwste technologieën in gehoorapparaten 04-10-2024
Lees meer blogs