Hoe kan ik besparen op een keuken?

Hoe kan ik besparen op een keuken?

In ons artikel “Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe keuken?” hebben we stilgestaan bij de dingen die belangrijk zijn als je een nieuwe keuken wilt kopen. We hebben ook verteld dat je voor een goedkope keuken kunt kiezen en dus op de kosten kunt besparen. In onze blog vertellen we nog meer over hoe je het beste kunt besparen op een keuken.

Kies zorgvuldig je materialen

Een goede methode om op je nieuwe keuken te besparen, is om zorgvuldig je materialen te kiezen. Een aanrechtblad van marmer of een andere natuursteen is enorm mooi, maar het is ook enorm prijzig. Dat geldt ook voor andere soorten aanrechtbladen die van exclusieve materialen zijn gemaakt. Je kunt ook kiezen voor een aanrechtblad met een houtlook of een andere look die bij de stijl van de keuken past, maar die wel van goedkopere materialen zijn vervaardigd.

Datzelfde geldt ook voor de keukenkastjes. Een massief keukenkastje van het materiaal dat je hebt gekozen is mooi en stevig, maar onnodig. Je kunt er ook voor kiezen om het skelet van de kasten van duurzaam MDF te laten maken en om alleen de frontpanelen in het materiaal naar keuze te laten bevestigen. Dit scheelt enorm veel geld.

Koop geen overbodige accessoires en toebehoren

Een goede manier om geld te besparen is om geen overbodige luxe te kiezen. Die kokende waterkraan is aantrekkelijk, maar wel veel duurder dan de normale kraan. Datzelfde geldt voor die inbouwstoomoven of voor die slimme koffiezetter. Of voor dat handige opbergsysteem waarmee je ruimte kunt besparen en je pannen en potten eenvoudig kunt opbergen.

Het is slim om voorafgaand een lijstje te maken met zaken die je nodig hebt, wilt hebben en die leuk zijn om te hebben. Op die manier kun je heel makkelijk filteren op de onderdelen die echt noodzakelijk zijn en die handig zijn om te hebben. Dat resulteert in controle over het budget en het maken van soms lastige keuzes.

Keuken samenstellen en bestellen

Een andere methode om op de kosten te besparen is om de losse onderdelen van je droomkeuken los te bestellen en bij verschillende partijen. Op die manier heb je iets meer vrijheid welk onderdeel je waar bestelt en dat kan ook flink in de kosten schelen. Aan deze methode kleven een paar nadelen, want je moet de keuken zelf in elkaar zetten, monteren en plaatsen. Daarnaast kan het zijn dat bepaalde onderdelen heel snel geleverd worden, terwijl anderen wat langer op zich laten wachten.

Onderhandelen met de verkoper

De laatste methode die we willen belichten is dat je kunt onderhandelen met de verkoper. De marges op keukens zijn fors en de verkoper wil heel graag verkopen, omdat ze in de basis op provisiebasis werken. Houd er wel rekening mee dat het een spelletje is, waarbij de verkoper zoveel mogelijk geld aan je wil verdienen en waarbij jij zoveel mogelijk geld in de knip wil houden. Een goede onderhandelaar kan flink wat geld besparen, terwijl je niet inlevert op de kwaliteit van je nieuwe keuken.

Categorieën
Wonen Wonen
Recente blogartikelen
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Wat is Dolby Atmos en Dolby Vision?
Wat is Dolby Atmos en Dolby Vision? 23-04-2024
Lees meer blogs