Het belang van de juist kledingmaat

Het belang van de juist kledingmaat

Het klinkt zo vanzelfsprekend, het kopen van de juiste kledingmaat als je een broek, shirt, trui of jas koopt. Toch zien we dat dit in de praktijk lang niet altijd gebeurt. Sterker nog, een deel van de mensen koop vaak zelfs bewust een maatje kleiner, omdat ze dan denken dat ze slanker lijkt. Wij kunnen je vertellen dat dit absoluut niet het geval is. Sterker nog, het werkt eerder de andere kant op. Door een strak shirt te dragen, leg je juist de nadruk om dit deel van het lichaam, wat je misschien juist helemaal niet wilt. Het is dus ontzettend belangrijk om de juiste kledingmaat te kiezen, ook wanneer dit een maatje groter is dan je eigenlijk had gehoopt. Het kan namelijk zijn dat het ene merk net even iets anders uitvalt dan het andere. Omdat er meerdere redenen zijn waarom de juiste maat zo belangrijk is, hebben wij een selectie voor je gemaakt.

Kleding zit fijner

Wanneer je een shirt draagt dat eigenlijk net wat te klein is, dan zal je merken dat deze steeds probeert om omhoog te kruipen. Dit zal ervoor zorgen dat je dit wilt corrigeren en dus het shirt omlaag trekt, waardoor je allereerst het model van de kleding na verloop van tijd volledig uit zijn vorm trekt en het zorgt er ook voor dat je je minder prettig voelt. Laten we eerlijk zijn, als je de hele tijd je shirt omlaag moet trekken, is dit niet bepaald bevorderlijk voor je zelfvertrouwen. Andersom geldt dit natuurlijk ook! Kies je voor een te grote broek bijvoorbeeld, die je continu omhoog moet hijsen, dan werkt ook dit niet bepaald mee. Door te kiezen voor de juiste maat kleding van Schulte Herenmode, weet je niet alleen zeker dat de kwaliteit goed is, maar het ook fijn zit. Je zult namelijk merken dat wanneer je iets draagt dat fijn zit, dit ook direct een positieve uitwerking heeft op je houding en uitstraling.

Te klein tekent verkeerd af

Veel mensen hebben de neiging om een maatje meer te verbergen door juist een maatje kleiner te gaan dragen. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Ten eerste zorgt het ervoor dat je kleding niet fijn zit, waardoor je ook zelf vaak een stuk minder gelukkig bent. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je de nadruk legt op juist het deel van je lichaam wat je eigenlijk niet wilt. Je kunt je voorstellen dat een broek waarvan de knoop maar net dicht wil, niet bepaald meehelpt aan je zelfvertrouwen. Door te kiezen voor grote maten herenkleding die wel fijn zitten, zal je merken dat je je een stuk fijner voelt, maar het er ook voor zorgt dat je alles veel fijner zit. Tuurlijk is het fijner om rond te lopen in een maat M of L in plaats van XXL, maar het kopen van een maatje kleiner is natuurlijk niet de oplossing.

Hoe kies je de juiste kledingmaat?

Nu je weet waarom het belangrijk is de juiste maat kleding te dragen, is het ook goed om eens te kijken hoe je nu de juiste maat kiest. Het bepalen van de juiste kledingmaat kan namelijk soms best lastig zijn, omdat maten kunnen variëren per merk en zelfs per kledingstuk. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je je eigen maten kunt opmeten en deze kunt vergelijken met de maattabellen van verschillende merken. Een veelvoorkomende methode om je maten op te meten is door gebruik te maken van een meetlint. Meet de omtrek van je borst, taille, heupen en andere specifieke delen van je lichaam die van belang zijn voor het desbetreffende kledingstuk. Vergelijk vervolgens deze metingen met de maattabel van het merk waarin je geïnteresseerd bent om te bepalen welke maat het beste bij je past. Je zal zien wanneer je dat doet, je in 9 van de 10 gevallen direct de juiste maat kiest.

Recente blogartikelen
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau 01-12-2023
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen 21-11-2023
Lees meer blogs