Herenslips kopen? Hier moet je op letten

Herenslips kopen? Hier moet je op letten

In ons artikel ‘Ondergoed kopen: hoe maak je de beste keuze?’ hebben we verteld dat je als man keuze hebt uit verschillende soorten onderbroeken. Een van de populairste keuzes is de herenslip, die in vergelijking met shorts geen pijpjes heeft. Ze zorgen voor optimaal draagcomfort en vooral onder strakke broeken heeft de slip voordelen ten opzichte van de boxershort. Wil je herenslips kopen? Dan moet je hierop letten.

De juiste maat

Het spreekt voor zich, maar wanneer je een herenslip koopt is de juiste maat essentieel. Een te kleine slip zal het draagcomfort niet ten goede komen, terwijl een te grote onderbroek afzakt en dat voelt ook niet prettig. Je hebt keuze uit de maten S tot en met XXL of zelfs groter. Soms werken webshops met Europese maten 4 tot en met 8. Maat 4 staat gelijk aan een S en maat 8 is een herenslip in XXL.

Materiaal waar de herenslip van is gemaakt

Het materiaal waar de herenslip van is gemaakt is feitelijk net zo belangrijk als de maat. Onderbroeken moeten van ademende stoffen zijn gemaakt, want anders loop je het risico dat je transpireert en een onprettig gevoel hebt. De meeste onderbroeken worden van katoen gemaakt, maar ook herenslips van microfiber zijn populair. Deze ademende stoffen zorgen ervoor dat slips prettig zitten en vocht afdrijven.

Een groot verschil tussen katoen en microfiber is dat microfiber zijn vorm behoudt. Onderbroeken van katoen zullen na een aantal wasbeurten de pasvorm verliezen en misschien niet meer zo comfortabel zitten als eerst. In dat opzicht zijn herenslips van microfiber een betere en ook duurzame keuze als je herenslips koopt.

Tailleband van de herenslip

Herenslips kunnen een brede of juist smalle tailleband hebben. Een brede tailleband biedt meer ondersteuning en zorgt voor meer comfort, maar het nadeel is dat de band beter zichtbaar is of boven de broek uitkomt. Soms is dat juist een voordeel, maar bij bepaalde outfits wil je het liefst dat de slip onzichtbaar is. Dan is een herenslip met een smalle tailleband een betere keuze. Vooral heren die strakke broeken en getailleerde kleding dragen, kiezen het vaakst voor de herenslip met de smallere tailleband.

Beknibbel niet op de kosten

Herenslips worden door talrijke merken gemaakt. Van bekende designer merken tot aan merkloze bulkpartijen die je vaak bij de goedkopere winkels en webshops kunt aanschaffen. De belangrijkste tip is om niet op de kosten voor een herenslip te beknibbelen, want goedkoop is vaak duurkoop. Goedkopere onderbroeken verliezen vaak sneller de pasvorm, terwijl de kwaliteit ook iets te wensen overlaat. Ook op het gebied van draagcomfort zijn herenslips van bekende merken, zoals Björn Borg, Calvin Klein en Hugo Boss, de betere keuze. Ondanks dat ze dus wel ietsje duurder zijn.

Alternatieven

Is de herenslip niet de beste keuze voor jou en ben je benieuwd welke alternatieven er zijn? Het is een feit dat er verschillende soorten onderbroeken te koop zijn. Van boxer- en microshorts tot aan jockstraps en strings. Het is ook een feit dat de boxershort nog altijd de populairste keuze is, maar er is ook duidelijk te zien dat zowel de herenslip als de herenstring in populariteit toenemen.

Gerelateerde bedrijven
Björn Borg logo
Björn Borg
4 beoordelingen
6,3
Recente blogartikelen
De belangrijkste functies op een airco
De belangrijkste functies op een airco 15-07-2024
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen?
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen? 12-07-2024
Lees meer blogs