Heb jij al gehoord van Jotun verf?

Heb jij al gehoord van Jotun verf?

Steeds meer professionele- en amateurschilders maken gebruik van Jotun verf. En dat is niet voor niets. Dit Noorse merk is ontwikkeld (en blijft zich ontwikkelen) om de perfecte houtbescherming te leveren. Je kunt je voorstellen dat houtbescherming in heftige klimaten (zoals in Noorwegen) van groot belang is. Ook in Nederland kan het weer flink huishouden en om je houtwerk goed te beschermen tegen de weersinvloeden wordt ook hier steeds vaker de keuze voor Jotun verf gemaakt.

Welke soorten Jotun verf zijn er?

Om te beginnen is er de Jotun Demidekk productlijn. Deze serie beitsen is uitermate geschikt voor grote oppervlakken buiten. Denk dan aan deuren, kozijnen, dakkapellen, tuinhuizen, schuttingen en gevelbekleding.

De Jotun Demidekk-lijn bestaat uit:

Jotun Demidekk Ultimate

Jotun Demidekk Ultimate biedt een uitgebreid assortiment van duurzame, weerbestendige dekkende buitenbeitsen die zowel nieuw als oud houtwerk kunnen beschermen. Deze (semi-)dekkende beitsen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, die naar wens gemengd kunnen worden. Alle producten binnen het assortiment zijn watergedragen en bieden effectieve bescherming tegen schimmel, UV-straling en weersinvloeden. Jotun Demidekk Ultimate verf is verkrijgbaar in verschillende glansgraden, zoals de zijdeglans van Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg en de extra matte afwerking van Jotun Demidekk Ultimate Helmatt.

Jotun Demidekk Infinity

Jotun Demidekk Infinity vertegenwoordigt de nieuwste toevoegingen aan de Jotun Demidekk-serie. Deze dekkende buitenbeitsen delen dezelfde uitmuntende eigenschappen als die van de Ultimate-serie, met één opvallend kenmerk: de producten van Jotun Demidekk Infinity zijn zelfreinigend. Dit houdt in dat vuil en verontreinigingen zich niet aan de beits kunnen hechten. Populaire producten binnen deze serie zijn onder andere Jotun Demidekk Infinity Details met zijdeglans en Jotun Demidekk Infinity Pure Matt met een extra matte afwerking.

Verschillende types buitenbeitsen

Ben je op zoek naar een zijdeglans buitenbeits? Dan is de Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg een heel goede optie. Met de Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg zorg je ervoor dat de ondergrond tot wel 12 jaar onderhoudsarm blijft, dankzij deze zeer duurzame dekkende beits. Deze hoogwaardige, watergedragen zijdeglans beits is speciaal ontworpen om hout te beschermen tegen weersinvloeden. Ditt resulteert in een uiterst duurzame afwerking. Geschikt voor diverse toepassingen zoals gevelbekleding, tuinhuizen, overkappingen, dakkapellen en schuttingen, biedt Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg langdurig kleur- en glansbehoud.

Wil je liever een compleet matte afwerking van je houtwerk? Kies dan voor Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Met Jotun Demidekk Ultimate Helmatt blijft de ondergrond eveneens tot 12 jaar lang onderhoudsarm, wat zorgt voor een zeer duurzaam gebruik. Het onderscheid ten opzichte van Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg is dat je hierbij kiest voor een extra matte afwerking in plaats van zijdeglans. Op deze manier creëer je moeiteloos een moderne, matte uitstraling met de hoogwaardige verf en coatings van Jotun.

Wil je geen of maar weinig kleur? Dan is de keuze voor transparante beitsen of lakken van Jotun snel gemaakt. Deze beitsen en lakken hebben als voordeel dat ze allemaal geen voorbehandeling nodig hebben. Je bent dus met één product klaar. Dat is niet alleen voordeliger, maar het scheelt je ook nog eens veel tijd.

Wat heeft Jotun nog meer in het assortiment?

Betonverf: Ook wanneer je een betonnen oppervlak wilt schilderen kun je terecht bij Jotun. Kies dan voor de speciale (watergedragen) betonverf die goed beschermt tegen vocht en vlekken.

Binnenverf: Heb je zelf een meubel gemaakt of is het tijd om de houten vloer in je huis een behandeling te geven? Dan ga je voor de kras- en slijtvaste binnenverf van Jotun. Deze verf is ook uitermate geschikt voor het schilderen van trappen en binnendeuren.

Schoonmaakmiddelen: Om je houten terras weer helemaal netjes te krijgen zonder het hout én de verf/beits te beschadigen kun je ook bij Jotun terecht. Wil je zeker weten dat je verf, lak of beits goed zal hechten? Dan is het van groot belang dat je de ondergrond goed ontvet. Ook daar heeft Jotun een oplossing voor!

Ga dus, voor je begint aan je volgende schilderklus, naar Verf.nl en zie daar wat er allemaal mogelijk is op het gebied van Jotun verf!

Recente blogartikelen
Wat is het sterkste hout om te klussen?
Wat is het sterkste hout om te klussen? 07-05-2024
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang 01-05-2024
Lees meer blogs