Handige tips voor een zwembad in je tuin

Handige tips voor een zwembad in je tuin

Als het lekker weer is, zoeken we graag naar verkoeling. Een glas overheerlijke koude limonade, een waterijsje of een duik in het zwembad zorgt ervoor dat je eventjes afkoelt. Je ziet en hoort ook steeds vaker dat mensen voor een zwembad in de tuin kiezen en dat is niet zo vreemd. Zwembaden zijn in veel soorten en maten verkrijgbaar en het is tegenwoordig geen uitdaging meer om een eigen zwembad te plaatsen. Maar waar moet je op letten als je er eentje neerzet?

Juiste positionering

Een zwembad in de tuin moet zorgvuldig worden geplaatst en het liefste niet in de volle zon. Natuurlijk is het lekker om in de volle zon te dobberen, maar oververhitting is een serieus risico. En je kunt je ook nog eens ernstig verbranden als de zonnestralen zeer krachtig zijn. Daarom is het advies om het zwembad altijd beschut neer te zetten, zodat je wel van de zon en het water kunt genieten, maar ook goed beschermd bent tegen het krachtige zonlicht en de warmte.

Stevige ondergrond

Een zwembad moet op een stevige ondergrond staan. Het liefste niet op gras of tegels. In het gras kan een zwembad snel wegzakken en het is niet prettig als je met je voeten de tegels onder het zwembad voelt. Ook in het zwembad zitten zorgt voor minder comfort. Daarom is het slim om speciale vloertegels te bestellen, zoals tegels van foam. Houd er ook rekening mee dat de oppervlakte van deze vloer groter is dan het zwembad zelf, zodat je ook op een zachte ondergrond staat als je uit het zwembad stapt.

Zwembad in de tuin schoonhouden

Het zwembad in je tuin moet ook schoon blijven, want je wilt immers niet in vies water zwemmen en dobberen. Er zijn legio mogelijkheden om je zwembad goed te onderhouden. De wat kleinere opblaasbare zwembaden kun je na gebruik leeg laten lopen en weer opbergen, maar een zwembad dat je moet opzetten staat er ook iets langer. Zorg dan voor een goede pomp, zodat het water circuleert. Stilstaand water geeft namelijk bacteriën en algen de kans om zich te vermeerderen.

Reinig het water ook met zogenaamde chloortabletten. Het is dan belangrijk om de instructies te volgen en om het water te meten, zodat er niet te veel of te weinig chloor in het water zit. Een schepnetje is ook geen overbodige luxe, want daarmee kun je vuil, zoals bladeren, eenvoudig uit het zwembad scheppen. Als je het zwembad niet gebruikt zou je het ook kunnen afdekken met een speciaal zeil, zodat vuil niet in het water terechtkomt.

Voetenbad neerzetten

De laatste tip die we hebben heeft ook te maken met de hygiëne. Daarom is het verstandig om een voetenbad bij het zwembad neer te zetten, zodat je je voeten kunt spoelen voordat je in het zwembad stapt. Zo komt het vuil wat onder je voeten zit niet in het zwembad terecht. Het dragen van badslippers is natuurlijk ook een goed idee als je bijvoorbeeld even uit het zwembad gaat om wat te eten of te drinken te pakken of als je een sanitaire stop moet maken.

Wil je meer weten over zwembaden en buitenspeelgoed in het algemeen? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Tuin Tuin Speelgoed Speelgoed
Recente blogartikelen
De belangrijkste functies op een airco
De belangrijkste functies op een airco 15-07-2024
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen?
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen? 12-07-2024
Lees meer blogs