Goede kilometerregistratie is cruciaal voor bedrijven: 7 redenen waarom

Goede kilometerregistratie is cruciaal voor bedrijven: 7 redenen waarom

Een goede kilometerregistratie is cruciaal voor bedrijven. Immers, als je niet goed op de hoogte bent heb je ook geen inzage in wat er precies gebeurd. Bovendien kan een onjuiste kilometerregistratie leiden tot boetes en administratieve problemen. Hieronder volgen 7 redenen waarom een goede kilometerregistratie zo belangrijk is voor bedrijven.

Wat is een kilometerregistratie?

Een kilometerregistratie is een systeem waarmee je de afgelegde kilometers kunt bijhouden. Dit kan met een speciale app of een elektronisch systeem in je auto. Een goede kilometerregistratie geeft je inzicht in de afgelegde kilometers, zodat je deze kunt vergelijken met de werkelijk afgelegde kilometers. Zo weet je precies of je werknemers de juiste kilometers hebben gereden en kun je eventuele problemen tijdig signaleren.

  1. Inzicht in operationele kosten

Als je niet weet hoeveel kilometer je chauffeurs hebben gereden, heb je geen inzicht in je operationele kosten. Je weet simpelweg niet hoeveel je aan brandstof, onderhoud en wegenbelasting kwijt bent. Een goede kilometerregistratie geeft je inzicht in deze kosten, zodat je ze kunt beïnvloeden en indien nodig dus dingen kunt veranderen.

  1. Inzicht in werknemersprestaties

Een goede kilometerregistratie geeft je inzicht in de prestaties van je werknemers. Je ziet namelijk meteen wie de meeste en de minste kilometers heeft gereden. Dit is relevant informatie, want het kan je inzicht geven in de productiviteit van je werknemers.

  1. Inzicht in werknemersverkeersgedrag

Een goede kilometerregistratie kan je ook inzicht geven in het verkeersgedrag van je werknemers. Als je ziet dat er een chauffeur is die vaker hard rijdt of veel boetes krijgt, kun je hierop actie ondernemen. Zo voorkom je ongelukken en boetes, en maak je het deelnemen aan het verkeer veiliger voor jouw werknemers.

  1. Efficiënter roosteren van werknemers

Je kunt je werknemers efficiënter inroosteren als je weet hoeveel kilometers ze dagelijks rijden. Zo weet je precies welke werknemers de meeste kilometers maken en kun je hier rekening mee houden bij het inroosteren

  1. Goede informatie voor verzekeringen

Als je een bedrijf hebt dat gebruikmaakt van vervoermiddelen, is het belangrijk dat je goede informatie hebt voor je verzekering. Zo weet je verzekering precies wat voor risico’s je loopt en kun je hier rekening mee houden bij het afsluiten van de verzekering.

  1. Efficiënter werken

Een goede kilometerregistratie zorgt ervoor dat je efficiënter kunt werken. Je hoeft namelijk niet meer na te denken over welke route je moet nemen, want je hebt inzicht in de afstand die je moet afleggen.

  1. Betere planning van routes

Als je weet welke afstand je moet afleggen, kun je beter je routes plannen. Zo weet je precies welke wegen je moet nemen en kun je rekening houden met eventuele files of ongelukken. Dit maakt het verkeer veiliger en zorgt ervoor dat je chauffeurs minder tijd kwijt zijn met het plannen van routes en dus gewoon meteen op hun doel af kunnen gaan.

Kortom, een goede kilometerregistratie is cruciaal voor bedrijven. Het geeft je inzicht in de kosten, je werknemersprestaties en het verkeersgedrag van je werknemers. Bovendien kun je met een goede kilometerregistratie efficiënter werken en beter je routes plannen. Een win-win voor iedereen dus.

 

Categorieën

Auto onderdelen Auto onderdelen

Recente blogartikelen

Hoe kom ik gewicht aan?
Hoe kom ik gewicht aan?
01-12-2022
Hoe val ik verantwoord af?
Hoe val ik verantwoord af?
30-11-2022
Lees meer blogs