Facebook dating; wat is het?

Facebook dating; wat is het?

Wat is Mark Zuckerberg toch een romanticus. Ongeveer 2 jaar geleden introduceerde het meesterbrein achter het social media platform Facebook dating. Dat de strijd aan moest gaan met andere grote dating apps en websites, zoals Tinder. Met een vertraging van 8 maanden werd ook Facebook dating in Nederland gelanceerd, maar tot op de dag van vandaag is het gratis dating platform geen daverend succes. In ons blog vertellen we meer over Facebook dating en waarom het nog geen succes is.

Wat is Facebook dating?

Facebook dating omschrijft precies wat het is. Een dating website waar je mensen kunt leren kennen. In dat opzicht verschilt het platform niet van andere apps en websites die je kunt gebruiken om de liefde te vinden. Evenals bij de concurrentie kun je met de Facebook-app of via de browser een datingprofiel aanmaken en word je gekoppeld aan mensen met vergelijkbare interesses. In tegenstelling tot wat veel mensen denken staat het datingprofiel los van je officiële profiel. Je moet echt een compleet nieuw account aanmaken, maar je kunt dat wel via de app of via de webbrowser met het Facebook-account dat je hebt doen.

Vergelijkbare dating app

Facebook dating is vergelijkbaar met andere dating apps en websites. Je moet wat over jezelf vertellen, vertellen naar wie je op zoek bent en wat je interesses zijn. Toch lijkt Facebook dating in tegenstelling tot vele andere apps meer focus te hebben op foto’s. Iets dat bijvoorbeeld Tinder ook doet. Met als nadeel dat het meer een vleeskeuring is dan dat de app gebruikt kan worden om de ware liefde te vinden. Dit zou ook heel goed de reden kunnen zijn dat mensen nog steeds liever Tinder dan Facebook dating gebruiken. Wil je overigens weten hoe je een goed profiel maakt en welke apps en websites je het beste kunt gebruiken? Lees dan ons artikel “Goed datingprofiel; waar moet ik beginnen?”.

Unieke kenmerken

Desalniettemin heeft Facebook dating ook unieke kenmerken. Te danken aan de informatie die op Facebook te vinden is. Zo kan jouw profiel gekoppeld worden aan mensen met dezelfde religie, interesses of evenementen die worden bezocht. Zelfs mensen die van dezelfde Facebook groepen lid zijn kunnen aan je gekoppeld worden. Een andere leuke feature is de secret crush. Je kunt Facebook vrienden anoniem aanwijzen als de personen waar je een oogje op hebt. Wanneer ze jou ook als secret crush aanvinken krijgen jullie pas de melding dat er een match is en dat jullie elkaar eigenlijk wel heel erg leuk vinden.

Onder vuur

Dat Facebook dating verder niet meer bijzondere features te bieden heeft en dat door de focus op foto’s meer het idee leeft dat het nieuwe onderdeel van het moederbedrijf Meta een vleeskeuring is, zijn de redenen dat mensen de app niet massaal gebruiken. Het grootste obstakel is toch het feit dat Facebook en het moederbedrijf continu onder vuur liggen met betrekking tot het schenden van de privacywet. Steeds meer mensen zijn huiverig om informatie met Facebook te delen en door het aanmaken van een nieuw profiel en Facebook dating te gebruiken moet je toch ook weer meer informatie delen. Daar zit voorlopig de bottleneck voor Zuckerberg en zijn medewerkers. Die het in vrijwel ieder land nog altijd verliezen van hun grootste concurrent Tinder.

Categorieën
Dating Dating
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs