Een opleiding volgen kan je verder helpen

Een opleiding volgen kan je verder helpen

We weten het allemaal, goed je best doen op school brengt je verder. Maar de ervaringen die veel mensen met school hebben zijn niet altijd optimaal. Zeker wanneer je nog jong bent en in de puberteit zit, heb je wel wat anders aan je hoofd. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Er zijn voldoende mogelijkheden om later in je leven nog een opleiding te volgen. Je weet dan beter wat je wilt en kunt precies die opleiding kiezen die dan goed bij je past. Er zijn veel opleidingen die je naast je werk kunt doen en veel werkgevers zullen je de vrijheid geven om een opleiding te volgen. Zo kun je binnen het bedrijf of de organisatie verder groeien en je potentie blijven ontwikkelen.

Maar welke opleiding ga je volgen?

Welke opleiding je gaat volgen is heel persoonlijk. Zeker bij een HBO opleiding is het geen sinecure om een opleiding te volgen naast je werk, je gezin en je sociale activiteiten. Je moet er dus 100% achter staan dat je (tijdelijk) tijd besteedt aan iets anders of je tijd anders moet gaan indelen. En dat geldt niet alleen voor jou. Ook je partner en kinderen en zelfs je werkgever moeten hier begrip voor hebben en je die ruimte geven. Alleen dan kan het volgen van een HBO opleiding een groot succes worden. Om te bepalen welke opleiding bij jou past en waar je interesses liggen, kun je een studiekeuzetest doen. Deze zijn gewoon online te vinden en kunnen je net dat zetje in de juiste richting geven om tóch die opleiding te gaan volgen.

Kies voor een opleiding die bij jou past

Een opleiding HBO bestuurskunde of bedrijfskunde kan ervoor zorgen dat je beter tot je recht komt op je huidige plek of in de toekomst op de door jou gewenste plek. Heb je een opleiding gekozen? Dan is het ook nog belangrijk om de manier van het volgen van deze opleiding te bepalen. Wat past bij jou? Klassikaal leren? Dus echt in een lokaal met een docent op één of meerdere vaste momenten in de week? Dat ervaren veel mensen als fijn. Ze hebben dan een stok achter de deur om daadwerkelijk het huiswerk te maken en actief mee te doen in de les. Een andere mogelijkheid is het online volgen van de opleiding. Dit is een manier van leren die pas echt in zwang is gekomen tijdens de corona-crisis. Deze manier werkt voor veel mensen. Ze kunnen hun lessen volgen op momenten die hen het best uitkomen en vanuit hun eigen huis. Ze zijn dan minder reistijd kwijt. Maar ook dit is aan jou. Je moet niet alleen denken aan je doel, maar ook goed bepalen wat voor jou de beste weg is om daar te komen.

Een opleiding HBO bedrijfskunde of bestuurskunde volgen naast je werk is een investering doen in je toekomst en in je carrière!

Recente blogartikelen
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang 01-05-2024
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Lees meer blogs