Een laminaatvloer: de beste keuze voor jouw woning!

Een laminaatvloer: de beste keuze voor jouw woning!

Als je aan het verbouwen bent of gewoon je huis een opfrisbeurt wilt geven, dan heb je waarschijnlijk al gekeken naar verschillende soorten vloeren. Laminaat is een populaire optie, maar waarom zou je voor laminaat kiezen in plaats van bijvoorbeeld vinyl of tegels? Wij geven je 8 redenen in dit artikel.

  1. Laminaat is makkelijk te onderhouden

Een laminaatvloer is makkelijk te onderhouden en hoeft niet veel speciale aandacht te krijgen. Een dweil en een vochtige doek zijn meestal voldoende om de vloer schoon te maken. Bovendien is laminaat bestand tegen vlekken en vuil, waardoor het minder snel vies wordt dan bijvoorbeeld een massief houten vloer. Ook de stofzuiger glijdt er met gemak overheen.

  1. Laminaat is duurzaam

Laminaatvloeren van laminaatenparket zijn heel duurzaam en kunnen jarenlang meegaan. Als je kiest voor een goede kwaliteit laminaat, dan kun je er zeker van zijn dat je vloer niet snel gaat kapot. Laminaat is bovendien bestand tegen slijtage, veelvoorkomend in huizen met kinderen of huisdieren. Er zullen namelijk niet zo snel krassen op de vloer ontstaan.

  1. Laminaat is een betaalbare optie

Laminaat is relatief goedkoop in aanschaf en eenvoudig zelf te leggen. Als je laminaat laat leggen door een professional, dan is het nog steeds een budgetvriendelijke optie in vergelijking met andere vloeren. Je kunt het ook zelf leggen, maar vaak is het sneller om het door iemand met verstand van zaken te laten doen.

  1. Laminaat is verkrijgbaar in vele soorten en designs

Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en designs. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, motieven en structuren. Laminaat is dus een ideale vloer voor elk huis en elke smaak. Of je nou voor donker of licht gaat, de keuze is reuze en er zit vast is tussen dat je mooi vindt.

  1. Laminaat is een milieuvriendelijke optie

Laminaat is een milieuvriendelijke optie, omdat het gemaakt is van hernieuwbare materialen. Bovendien hoeft laminaat niet geschuurd of gelakt te worden, waardoor er geen schadelijke stoffen vrijkomen.

  1. Laminaat is geluiddempend

Laminaat is een geluiddempende vloer, waardoor het een ideale optie is voor huizen met harde vloeren. Bovendien is laminaat een stuk stiller dan bijvoorbeeld tegels of hout, waardoor het minder storend is voor je buren (en voor jezelf als je bijvoorbeeld thuiswerkt en de kinderen zijn beneden aan het spelen).

  1. Laminaat is makkelijk te vervangen

Als een plank van je laminaatvloer beschadigd raakt, is het makkelijk om die plank te vervangen. Je hoeft hiervoor niet de hele vloer te vervangen, waardoor het een kostenefficiënte optie is. Je kunt altijd een pak (of meerdere pakken) laminaat bij bestellen zodat je het in de juiste kleur in huis hebt, mocht het nodig zijn. Je wilt tenslotte niet het risico lopen dat je misgrijpt.

  1. Laminaat is makkelijk te verwijderen

Als je ooit je huis wilt verkopen (en de vloer wilt meenemen) of de vloer wilt vervangen, is laminaat makkelijk te verwijderen. Je hoeft hiervoor geen speciale gereedschappen te gebruiken en je kunt het laminaat eenvoudig in stukken breken om het vervolgens af te voeren.

 

Categorieën
Webshops Webshops
Recente blogartikelen
PlayStation Portal: alles wat je wil weten
PlayStation Portal: alles wat je wil weten 04-12-2023
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau 01-12-2023
Lees meer blogs