Dit zijn dé luxe badkamertrends van 2024

Dit zijn dé luxe badkamertrends van 2024

Een plek waar je heerlijk kunt relaxen en lichaam en geest met elkaar in balans brengt: zo omschrijf je een goed ontworpen badkamer het beste. En om een badkamer in huis te halen die zo goed is ontworpen, is het zeker geen overbodige luxe om een aantal stijlvolle accenten toe te voegen. Want hoe kun je nu een luxe badkamer het beste ontwerpen? En waar moet je zoal op letten tijdens het uitzoeken ervan? Lees verder in dit blog en doe inspiratie op voor het toekomstige ontwerp bij jou in huis.

Kies voor sanitair van de hoogste kwaliteit voor een prachtig totaalplaatje

Een van de belangrijkste punten van aandacht als je een nieuwe badkamer gaat ontwerpen, is het type sanitair dat je uit gaat zoeken. Dit bepaalt namelijk ook voor een erg groot deel de uitstraling, en dus ook de sfeer, van de luxe badkamers. Probeer te investeren in sanitair uit dezelfde collectie of in hetzelfde kleurenpalet. Zo creëer je meteen meer eenheid en dus ook een rustig en sereen totaalplaatje. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk als het aankomt op het ontwerp van de badkamer.

Heb je al nagedacht over de stijl van het wastafelmeubel?

Ga je eenmaal aan de slag met het uitzoeken van het sanitair voor je nieuwe badkamer? Check dan ook meteen even wat voor soort wastafelmeubel het meest geschikt is. Niet alleen is het belangrijk om na te gaan of er ruimte is voor één waskom of twee waskommen. De kleur en stijl van het meubel, bijvoorbeeld uit de collectie van Grando, zijn minstens zo belangrijk. Je benadrukt hierdoor de door jou gewenste woonstijl net even wat beter en het wastafelmeubel is mooi in balans met de rest van de ruimte.

Rust en eenheid door te kiezen voor bijpassende tegels op de vloer (en de muur)

Maar ook de basis van de badkamer is minstens zo belangrijk. Verdiep je dus altijd goed in het aanbod aan tegels waar je voor de vloer en/of de muur uit kunt kiezen. Veel woningbezitters neigen snel naar tegels in het grijs of wit. Maar je kunt ook een eigen twist aan de ruimte geven met een opvallende kleur of een ander patroon. Denk daarbij aan een hexagon tegel of een metro tegel. Heb je op dit moment al een specifiek beeld in gedachten van de stijl van de tegels die je graag toevoegt aan het ontwerp?

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs