De verschillende modellen van de iPhone 15

De verschillende modellen van de iPhone 15

Sinds september 2023 is de iPhone 15 verkrijgbaar. De iPhone is sinds de introductie een immens populaire smartphone en het is dus ook niet zo vreemd dat ook de iPhone 15 weer als warme broodjes over de toonbank gaat. Ondanks dat Apple in de afgelopen jaren wel wat marktaandeel ten opzichte van andere merken, zoals Samsung, Google en OPPO, heeft verloren. In deze blog zoomen we dieper in op de verschillende modellen van de iPhone 15.

Welke iPhone 15-modellen zijn verkrijgbaar?

Voordat we iets meer inzoomen op de modellen is het slim om even op te sommen welke modellen er zijn. Het gaat hier dan om het model en niet om hoeveel opslagcapaciteit de smartphone heeft of in welke kleur die verkrijgbaar is. Feitelijk heb je keuze uit 4 modellen; de iPhone 15, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Plus en de iPhone 15 Pro Max. Deze toestellen zijn ook nog eens met verschillende opslagcapaciteiten te koop en verkrijgbaar in meerdere kleuren.

De belangrijkste verschillen

Tussen de 4 modellen zijn er een paar belangrijke verschillen. Ten eerste heb je dus keuze uit een smartphone met een normaal of iets groter display. De iPhone 15 Plus en de iPhone 15 Pro Max hebben een groter scherm. De iPhone 15 Pro Max heeft een 6,7 inch display in tegenstelling tot een 6,1 inch display op de iPhone 15 Pro. De iPhone 15 Plus heeft eveneens een 6,7 inch display, terwijl de iPhone 15 een 6,1 inch display heeft.

Een ander groot verschil tussen de iPhone 15 en iPhone 15 Pro heeft betrekking op de behuizing. De pro-variant is voorzien van een behuizing van titanium, terwijl de iPhone 15 en iPhone 15 Plus een behuizing van aluminium hebbeb. Beide behuizingen zijn duurzaam, maar aluminium is krasgevoeliger dan titanium. Titanium is ook iets lichter, waardoor de smartphones an sich ook lichter zijn.

Op het gebied van prestaties is de iPhone 15 Pro ook beter dan de iPhone 15. De chips zijn sneller en ook de camera’s van de Pro-versies zijn beter dan die van de iPhone 15 en iPhone 15 Plus. De accu van de iPhone 15 gaat ook tot wel 3 uur langer mee dan die van de iPhone 15. Afhankelijk van het gebruik en hoeveel apps je tegelijkertijd hebt openstaan.

Een ander verschil heeft betrekking op de mogelijkheden in opslagcapaciteit. De iPhone 15 Pro en iPhone 15 zijn verkrijgbaar met 128GB, 256GB en 512GB. De iPhone 15 Pro is eventueel ook verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 1TB. De iPhone 15 Pro Max is ook met verschillende opslagcapaciteiten te koop, maar heeft geen 128GB model. Daardoor is het goedkopste model van de iPhone 15 Pro Max sowieso duurder dan de overige modellen.

Welke iPhone 15 past bij mij?

Welke iPhone 15 je kiest is afhankelijk van wat je ermee wil doen. Alle toestellen kunnen in de basis hetzelfde, alleen hebben de Pro-varianten een betere chip en camera’s aan boord. Wil je dus meer prestaties of ben je een zakelijke gebruiker die alles op zijn smartphone doet? Dan is het verstandig om iets meer geld te investeren in de Pro-versie. Ook als je bijvoorbeeld mooie foto’s wil maken met je smartphone.

Wil je meer weten over een smartphone kopen? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Telefonie Telefonie
Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs